Alguersuari parádés versenyen van túl - F1VILÁG.HU

Alguersuari parádés versenyen van túl

HIRDETÉS

Remek versenyzést követően a nyolcadik, pontszerző helyen ért célba hazai versenyén a Toro Rosso istálló fiatal tehetsége, Jaime Alguersuari.


Remek versenyzést követően a nyolcadik, pontszerző helyen ért célba hazai versenyén a Toro Rosso istálló fiatal tehetsége, Jaime Alguersuari.

A spanyol versenyző kiábrándító időmérő teljesített Valenciában, hiszen mindössze a tizennyolcadik rajthelyet szerezte meg. Alguersuari elmondta, kifizetődött, hogy a hétvége során főként a versenybeállításokra összpontosítottak, mivel a mai futamon remek tempót tudott autózni.

„Nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, különösen azért, mert csak a tizennyolcadik helyre tudtam kvalifikálni magam szombaton” – mondta a spanyol versenyző.

„Egyértelműen kifizetődött, hogy a versenybeállításokra összpontosítottunk. Fantasztikus futam volt, és szeretnék köszönetet mondani a szerelőimnek, akik nagyon keményen dolgoztak a pénteki szabadedzésen felmerült technikai probléma után. Ez az eredmény tehát óriási jutalom és nagyon boldog vagyok, hogy ezt nyújthattam nekik.”

Alguersuari elmondta, habár egy körön nem mindig tudja kihozni a maximumot a Pirelli abroncsaiból, úgy érzi, a versenyeken sokkal jobban bánik a különböző keverékekkel.

„Még ha az időmérőn küszködtem is azzal, hogy a legtöbbet hozzam ki a gumikból, úgy érzem, sokkal jobban értem, hogy kell használni őket a versenyen, és ez egyáltalán nem rossz, hiszen a pontokat a futamokon osztják.”

A spanyol tehetség hozzátette, elégedett a Toro Rosso autójának teljesítményével is, és külön öröm számára, hogy az új fejlesztések is hozzájárultak a mai remek szerepléshez.

„Egész délután következetes tempót tudtunk autózni, ami kulcsfontosságú volt az eredmény szempontjából, és most éreztem először ilyet az autóval kapcsolatban, tehát nagyon elégedett vagyok. Úgy vélem, az új fejlesztések is kulcsszerepet játszottak a mai eredményben, mivel kiválóan működtek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!