Megosztás:

Alonso: „Egy nagy lyuk lett a motoromon!”

Alonso kálváriája tovább folytatódik a Spanyol Nagydíjon.
Alonso kálváriája tovább folytatódik a Spanyol Nagydíjon. © Honda

Hazai közönsége előtt alig tudott pályán lenni Fernando Alonso, azonban igyekszik optimista maradni, és bízik benne, hogy szombaton és vasárnap nem lesznek problémái a Honda motorjával.

Alonso számára ismét keserűen indul a versenyhétvége: Spanyolországban az első szabadedzésen fél kör megtétele után kénytelen volt megállni a pályán. A második szabadedzésen sem tudott annyi kilométert megtenni, amennyit szeretett volna, az utolsó helyen végzett, ráadásul egy kis szarkazmussal a következő üzenetet fogalmazta meg a csapatrádión: „A motor rendben van, sokkal lassabb, mint korábban, szuper!”

Az újságírók előtt a spanyol ennek ellenére meglepően nyugodt volt, és amikor arról kérdezték, hogy beszélne-e inkább az IndyCarról, Alonso így válaszolt: „Nem, nem. Beszéljünk a Forma-1-ről, hiszen azért vagyunk itt. Ma szétment a motor, emiatt a hátsó tengely blokkolt. Egy nagy lyuk volt a motoron, ezért az egész olaj kifolyt, ahogy a televízióban is látni lehetett.”

Alonso hozzátette, délután az új motort kalibrálni kellett, emiatt nem volt könnyű edzésük a második sem, azonban a köridők a várakozásaiknak nagyjából megfeleltek.

„Természetesen nem örültem neki, hogy a szurkolóim előtt nem tudtam körözni, de azt mondom, inkább egy rossz péntek és aztán egy jó szombat és vasárnap. A kemény időkben pozitívnak kell maradnunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Ferrari 2017-ben különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy megfigyelje a többi csapat autóját...

Hozzászólások

( komment)