Alonso: A 7. hely ajándék, de... - F1VILÁG.HU

Alonso: A 7. hely ajándék, de…

HIRDETÉS
kkAK8wYUa0Qq4x2oJEsMg0HG80GHVA6e__R3I6450A

Fernando Alonso maga is meglepődött azon, hogy milyen teljesítményt nyújtott a McLaren, azonban óvatosan nyilatkozott a vasárnapi esélyeikről.

Alonso problémákkal kezdte hazai nagydíját, pénteken ugyanis újra gondok akadtak a Honda erőforrásával, a második szabadedzésen sem volt 100 százalékos az autó, ám szombaton mindenkit meglepett azzal, hogy a Q3-ba került az időmérőn.

Sőt, ezzel még nem volt vége: a spanyol végül az igazi bravúrnak számító 7. helyen végzett a nagycsapatok mögött.

„Talán az oválon megtanultam, hogyan kell gyorsan menni az egyenesben is” – viccelődött Alonso az időmérőt követően. „Ez egy jó időmérő volt számunkra, a hetedik hely ajándék , szóval meglátjuk, mit tehetünk holnap.”

„Ahogyan tegnap mondtam, van, hogy a hétvégék rosszul kezdődnek, aztán jobbak lesznek – és fordítva is igaz. Az a fontos, hogy holnap pontokat szerezzünk” – folytatta.

„De a mai egy csodás nap volt, egy csodálatos időmérő, ahol tizedek után tizedeket találtunk. Aztán meglepetésre bejutottunk a Q3-ba, és újra egy nagyon jó kört teljesítettünk. Jobb volt, mint amire számítottunk, de az emberek támogatása plusz tizedeket ad.”

Alonso mindemellett azonban óvatosan nyilatkozott a vasárnapi esélyekről, hiszen tisztában van vele, hogy az autóval akadhatnak megbízhatósági problémák.

„Soha nem tudhatod, hogy lesz-e problémád. Túl sok volt már az idei évben, néhány pedig meglepetésként ért minket, szóval reméljük, hogy a holnapi nem egy ilyen nap lesz és szerezhetünk néhány pontot.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!