Megosztás:

Alonso: Akárki jön mögöttem, küzdeni fogok

Alonso a harmadik rajtsorból indulhat a Brazil Nagydíjon.
Alonso a harmadik rajtsorból indulhat a Brazil Nagydíjon. © McLaren

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője megígérte, Lewis Hamiltonnal és Daniel Ricciardóval szemben is keményen fog védekezni, amikor vasárnap utolérik majd a versenyen.

Alonsót boldogan értesítette a csapat az időmérő végén, hogy a hetedik legjobb időeredményt szerezték meg, ami Ricciardo büntetése miatt valójában a hatodik helyet jelenti számukra.

A spanyol versenyző nagyon boldog lett a hír hallatán, és örül, hogy úgy tűnik, az autó kasztnija jól végzi a dolgát, és beváltak a fejlesztéseik.

„Általában az van, hogy átlépjük a célvonalat, hetedikek vagy nyolcadikak vagyunk, aztán hirtelen a kilencedik és tizedik pozícióban találjuk magunkat az időmérő végére” – mondta Alonso. „Szóval mondták, hogy még mindig miénk a hetedik hely, és a hatodikról indulunk… Ez most egy valódi pozíció.”

„Elég versenyképesek vagyunk most. Az autó remek teljesítmény mutat, és azt hiszem, ez a kasztni fejlesztéséből adódik. Jó irányt vettünk, és Ausztrália jövőre már egy teljesen más történet lesz, alig várjuk.”

Ricciardo a 15., míg Hamilton az utolsó rajthelyről indul majd, ám Alonso számít arra, hogy hamar utolérik majd őt.

„Azt hiszem, vasárnap általában jó autónk van” – nyilatkozta a McLaren-pilóta. „Nem kétség, hogy Ricciardo és Hamilton keményen fognak felkapaszkodni, és nehéz lesz megvédeni a pozíciónkat. De láthattuk Mexikóban, hogy nem adom fel, és megpróbálok majd védekezni, akárki jöjjön mögöttem. Remélhetőleg szerezhetünk néhány pontot.”

„Jó esélyünk van. Közel álltunk a pontokhoz, amikor hátulról indultunk, szóval a hatodik helyről talán kicsit könnyebb dolgunk lesz és hozni fogjuk az eredményt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő...

Hozzászólások

( komment)