Alonso: Csodát tehettem volna ma - F1VILÁG.HU

Alonso: Csodát tehettem volna ma

HIRDETÉS

Fernando Alonso azt mondja, ha nem hátráltatják motorproblémák a vasárnapi Amerikai Nagydíjon, csodaszámba menő eredményt érhetett volna el.


Fernando Alonso azt mondja, ha nem hátráltatják motorproblémák a vasárnapi Amerikai Nagydíjon, csodaszámba menő eredményt érhetett volna el.

A kétszeres világbajnok az ötödik helyen haladt a verseny utolsó fázisában, a második újraindítás után azonban visszacsúszott a mezőnyben, egész egyszerűen azért, mert autójának motorereje visszaesett.

Alonso a verseny után „pályafutása egyik legjobb versenyeként” emlegette az austini versenyt, melyet végül a tizenegyedik helyen zárt csak.

„A második körben 1 perces hátrányban voltunk az utolsó autóhoz képest, de 10 körrel a vége előtt már ötödik voltam, a tempónk pedig nagyon erős volt” – mondta a spanyol, aki először használhatta a Honda új specifikációjú erőforrását.

„Kisebbfajta csodát tehettünk volna, de az utolsó 10 körben gondjaink voltak a motorral. Jó volt más autókkal versenyezni, de ma így alakult.”

„Felzárkóztunk, keményen küzdöttünk, de a problémák után én most inkább vagyok szomorú, mint boldog.”

Jenson Button – aki végül hatodikként végzett – már kevésbé volt elégedett a tempóval.

„Jól taktikáztunk, de az autó tempója nem volt valami izgalmas” – fogalmazott a brit világbajnok.

„A tempónk közel sem volt ahhoz, mint amit vártunk. Ki kell derítenünk, miért. Amikor még nyirkos volt a pálya, nagyszerű volt a verseny, nagyon élveztem, de a végén, amikor már teljesen száraz volt az aszfalt, nagyon nehéz dolgom volt a szemcsésedés miatt.”

Hirdetés

Ennek ellenére Button azt mondja, a pontszerzésnek nagyon örül.

„Ha úgy vesszük, olyan ez, mintha nyertünk volna, mert a legtöbbet hoztuk ki az autóból és jól taktikáztunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!