Alonso: Két-három hónapos lemaradásban vagyunk - F1VILÁG.HU

Alonso: Két-három hónapos lemaradásban vagyunk

HIRDETÉS

Aerodinamikai szempontból két-három hónapos lemaradásban van a Ferrari alakulata legfőbb riválisaihoz képest – véli a gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki ezzel együtt reméli, dobogóra állhat a vasárnapi Európa Nagydíjon.


Aerodinamikai szempontból két-három hónapos lemaradásban van a Ferrari alakulata legfőbb riválisaihoz képest – véli a gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki ezzel együtt reméli, dobogóra állhat a vasárnapi Európa Nagydíjon.

Alonso a negyedik, míg csapattársa, Felipe Massa az ötödik rajthelyet szerezte meg Valenciában szombat délután. A kétszeres világbajnok az istálló hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, nem csalódott, hiszen mindvégig tisztában volt azzal, hogy a hétvégétől érvényes új szabályok miatt – miszerint a csapatok nem változtathatnak autóik motorbeállításain az időmérő, valamint a verseny között – nem változnak meg az erőviszonyok.

„Nem gondolom azt, hogy ez egy kiábrándító időmérő volt, mert – még ha a csapaton kívül többen komoly elvárásokat támasztottak velünk szemben [az új szabályok miatt] – mi mindvégig tisztában voltunk a helyzettel” – magyarázta Alonso a kvalifikációt követően.

„A cél az volt, hogy harcoljunk a McLarenekkel, ezt pedig megtettük. Talán abban reménykedtünk, hogy mindkettejük előtt végzünk, de végül sikerült beverekedni magunkat közéjük. Nem számítottam arra, hogy ezek az enyhe szabályváltozások megváltoztatják majd az erőviszonyokat, és ez nem is történt meg: a Red Bull volt eddig is a favorit, és most is az.”

„Meglátjuk, hogy Silverstone-ban – ahol komolyabb módosítások lépnek életbe – történik-e valami, viszont szem előtt kell tartanunk, hogy minden csapat teljesítménye csökken majd.”

Alonso elmondta, az időmérő utolsó szakaszában mindent tőle telhetőt megtett a jó eredmény elérése érdekében, az utolsó gyorsköre azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult, így úgy döntött, nem fejezi be azt.

„A második etapban a Q3-ban mindent megtettem, hogy javítsak, de amint észrevettem, hogy a köridőm lassabb, mint a korábbi, úgy döntöttem, hogy visszatérek a bokszba és megspórolom azt a garnitúra lágy gumit.”

A kétszeres világbajnok hozzátette, habár a szélcsatorna korábbi félrekalibrálása miatt aerodinamikai téren jelentős hátrányba kerültek riválisaikkal szemben, úgy érzi, jó esélyük lesz arra, hogy dobogóra álljanak a vasárnapi futamon.

„Azt hiszem, holnap délután számos különböző stratégiát láthatunk majd. A célunk az, hogy dobogóra álljunk, amire minden esélyünk meg is van. A fejlesztési munka jól halad, de aerodinamika szempontjából nagyon le vagyunk maradva. Ha át akarjuk konvertálni a dolgot, akkor talán 2-3 hónapos lemaradásról beszélünk. Ezt nem könnyű behozni, de minden tőlünk telhetőt megteszünk a siker érdekében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!