Megosztás:

Alonso: Lehet, hogy körülnézek a Forma-1-en kívül

A kétszeres világbajnok szerződése év végén lejár.
A kétszeres világbajnok szerződése év végén lejár. © McLaren

Fernando Alonso elárulta, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy 2018-ban is a Forma-1-ben álljon rajthoz, azt azonban elismerte, ha nem kap olyan autót, mellyel a győzelmekért harcolhat, talán körülnéz más szériákban is.

A spanyol versenyző szerződése az idény végén lejár a McLarennél, a wokingi gárdának pedig keményen meg kell küzdenie azért, hogy Alonso a csapatnál maradjon – leginkább azért, mert a patinás brit istálló nem volt túl eredményes az elmúlt 2 és fél évben.

Alonso szolgálatai iránt állítólag a Renault is érdeklődik, a spanyol azonban többször kijelentette, olyan csapatnál akar versenyezni, ahol újra esélye lesz a győzelemre és a világbajnoki cím elhódítására.

„Továbbra is a Forma-1 élvez prioritást, ez az életem, és a világbajnokság megnyerésében reménykedem” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok a CNN-nek.

„Ha nem találok egy olyan projektet, mely lehetővé teszi számomra, hogy a győzelemért harcoljak, akkor körül fogok nézni az F1-en kívül – de ezt a döntést november-december környékén fogom meghozni. Addig minden lehetőséget megpróbálok.”

Alonso hozzátette, az újabb F1-es világbajnoki cím a legfőbb célja, ugyanakkor szeretne még próbálkozni az indianapolisi 500 mérföldesen, valamint a Le Mans-i 24 órás viadalon is.

„Az elsődleges számomra a Forma-1 – az, hogy megnyerjem a harmadik világbajnoki címemet. Ugyanakkor szeretnék próbálkozni a „hármas korona” [F1-es Monacói Nagydíj, Indianapolis 500, Le Mans-i 24 órás) elnyerésével is.”

„Összejöhet. Szeretnék visszatérni Indianapolisba – persze lehet, hogy nem mostanában.”

Alonso idén a Forma-1-es Monacói Nagydíj helyett az Indianapolis 500-on állt rajthoz, és bár sokáig az élmezőnyben autózott, motorhiba miatt végül nem ért célba.

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-format="fluid"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-client="ca-pub-9770590143072651"
data-ad-slot="5725954030">

A kétszeres világbajnok kifejtette, lenyűgöző volt újra azt érezni, hogy képes lehet a győzelemre.

„Elmentem Indianapolisba, és újra azt éreztem, hogy meg tudom nyerni a versenyt… és az az érzés, hogy meg tudod nyerni ezt a futamot, nagyon különleges volt.”

„Amikor beugrok az autóba, beteszem a lábaim a pilótafülkébe, majd a szerelők becsatolnak, arra gondolok, hogy amikor kicsatolom az öveket és kiszállok az autóból, talán én leszek ennek a versenynek a győztese. Abban a pillanatban is erre gondoltam. Varázslatos érzés volt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Egy komolyabb fejlesztési csomag miatt lényegében szüneteltetnie kellett az egyéb alkatrészek...

Hozzászólások

( komment)