Alonso: Meg akarom előzni a Red Bullokat a rajtnál! - F1VILÁG.HU

Alonso: Meg akarom előzni a Red Bullokat a rajtnál!

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A Red Bullok legyőzésére hajt a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso, aki parádésen szerepelt hazai közönsége előtt a szombati időmérő edzésen.

A kiábrándító pénteki kezdés után Alonso remekelt a kvalifikáción, ahol végül a Q3-ba kerülve a 7. rajthelyet csípte el.

A McLaren spanyol versenyzője az időmérő után azt mondta, ahhoz, hogy a pole-ért harcolhasson, az sem lett volna elég, ha a Honda motorja 50 lóerővel erősebb lenne.

„Nem hiszem, hogy 50 lóerő elég lenne… Annál több kellene” – mondta a spanyol.

„Remélhetőleg javítani tudunk a helyzeten, nemcsak a teljesítmény, hanem a megbízhatóság tekintetében is, mert lehetőségünk lett volna a pontszerzésre korábban is, de meg kellett álljunk az autóval.”

Alonso kifejtette, a pénteki problémák miatt nem tudták megmutatni, mennyi potenciál van az autóban, különösképp az új fejlesztési csomagban.

Amikor Alonsót arról kérdezték, a versenyzői tudás, vagy a jó autó eredménye volt-e a szombati 7. hely, így felelt: „A kettő kombinációja. De én az autóra tippelnék, mert semmit nem csináltam másképp, mint a többi időmérőn. Az autó viszont nagy önbizalmat adott nekem, folyamatosan nyomni tudtam.”

„A körülmények nehezek voltak a szél miatt, de soha nem volt meleg pillanatom, az autó végig remekül helytállt.”

Alonso hozzátette, a célja az, hogy a Red Bullok elé kerüljön vasárnap.

Hirdetés

„Ezen a pályán nehéz előzni, ha tehát jó rajtot tudunk venni, és meg tudjuk tartani a pozíciónkat, a pontszerzés valós lehetőség” – magyarázta.

„Kizárólag a rajtra összpontosítok, arra, hogy miképp előzzem meg a Red Bullokat. A top 5-ben akarok lenni az első pár körben.”

Max Verstappen és Daniel Ricciardo az 5. és 6. helyekről rajtolnak délután, közvetlenül Alonso elől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!