Alonso: Nem értem, mit akart Räikkönen - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem értem, mit akart Räikkönen

HIRDETÉS

Már az első körben feladni kényszerült a Forma-1-es Japán Nagydíjat a Ferrari versenyzője, Fernando Alonso.


Már az első körben feladni kényszerült a Forma-1-es Japán Nagydíjat a Ferrari versenyzője, Fernando Alonso.

A bajnoki tabella éllovasa Kimi Räikkönennel ütközött össze közvetlenül a rajt után, minek következtében defektet kapott, és feladta a futamot.

Alonso elmondta, érthető módon nagyon csalódott, ám megpróbálja maga mögött hagyni a történteket.

„Kimi egy kicsit hozzáért a hátsó gumimhoz, ami miatt defektet kaptam, és nem tudtam folytatni” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Nem volt elég helyem a jobb oldalon, bal oldalon pedig azt hiszem, [Jenson] Button volt. Nem értem, Kimi miért nem vette el a lábát a gázról, mivel ott már nem volt elég hely. Nem tudom, mi volt a terve az első kanyarra, de ez van, ezúttal balszerencsések voltunk.”

„Nagy kár érte. Ha az ember még az első kanyart sem tudja teljesíteni, az nagyon szomorú. De a következő versenyhétvégére kell gondolnunk, erre kell összpontosítanunk.”

„Folytatnunk kell a jó munkát, nem szabad hibákat elkövetnünk. Ha az ember defektet kap és ki kell állnia, nem tehet semmit. Következetességünknek köszönhetően vezetjük a bajnokságot. A többiek is hibáznak, nekünk pedig el kell kerülnünk a hibákat.”

Alonso továbbra s élen áll a bajnoki pontversenyben, ám előnye jelentősen lecsökkent a címvédő Sebastian Vettellel szemben.

„Öt verseny van még hátra, olyan lesz a hajrá, mint afféle mini bajnokság.”

Hirdetés

Alonso csapattársa, Felipe Massa másodikként ért célba Japánban.

„Felipe tökéletes versenyt futott, jól vezetett. Persze voltak sokkal gyorsabb autók, melyek hibáztak, ez pedig segítette őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!