Alonso: Nem Mercedes-motoros autóm lesz jövőre - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem Mercedes-motoros autóm lesz jövőre

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elhintette, biztos, hogy 2015-ben nem Mercedes-motoros autóval áll rajthoz a Forma-1-ben.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elhintette, biztos, hogy 2015-ben nem Mercedes-motoros autóval áll rajthoz a Forma-1-ben.

A spanyol versenyző szinte biztosan távozik a Ferraritól az idény végén, és valószínűleg a McLarennél folytatja pályafutását, ám az elmúlt napokban pletykáltak arról is, az sem elképzelhetetlen, hogy a Mercedeshez, a Williamshez, vagy a Lotushoz szerződik.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff igyekezett cáfolni, hogy Alonso tárgyalna velük.

„Ez hülyeség!” – mondta határozottan a szakember Szocsiban.

„Van már versenyzőpárosunk a jövő évre – egyszerűen csak nem akarunk belemenni a szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokra [Hamiltonnal a 2015-ös szezon utáni időszakról – a szerk.] ebben az intenzív bajnoki szakaszban. Ezért van ennyi pletyka.”

„De már mondtuk, hogy az év végén leülünk majd és megújítjuk a kontraktust.”

Alonso mindazonáltal az NBC amerikai televízió F1-es riporterének, Will Buxtonnak azt mondta, biztos, hogy nem Mercedes-motoros autóval versenyez jövőre – ami egyúttal a Lotust és a Williamst is kizárja.

„A jövőm már eldőlt” – mondta a kétszeres világbajnok néhány perccel korábban a Sky Sports F1 televíziónak.

„Pár hónapja már eldöntöttem magamban. Most véglegesítünk mindent. De türelmesnek kell lenniük, egy kicsit még várniuk kell.”

Hirdetés

„Addig nem mondhatok semmit, amíg nincs minden véglegesítve. De a jövőm szempontjából a lehető legjobbat teszem, és a Ferrari jövője érdekében is, mivel imádom a csapatot.”

„Amikor már tudni fogják, azt mondják, ’nyilvánvaló volt, hogy ezt fogod tenni’.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!