Alonso nem tart attól, hogy ülés nélkül marad jövőre - F1VILÁG.HU

Alonso nem tart attól, hogy ülés nélkül marad jövőre

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elárulta, nem kell attól tartania, hogy ülés nélkül marad a 2015-ös Forma-1-es idényre. A spanyol versenyző még nem fedi fel lapjait.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elárulta, nem kell attól tartania, hogy ülés nélkül marad a 2015-ös Forma-1-es idényre. A spanyol versenyző még nem fedi fel lapjait.

A spanyol versenyző minden bizonnyal távozik a Ferraritól az idei szezon végén, noha jelenleg érvényes szerződéséből még két év hátravan.

Alonso elsődleges célja a Mercedes volna, ám a német istálló leghamarabb csak 2016-ban tudná őt leigazolni, a kétszeres világbajnok így vagy a McLarennél folytatja jövőre, vagy kihagy egy szezont.

Noha a 2005-ös és 2006-os év legjobbja szeretné mérlegelni majd lehetőségeit a 2016-os esztendőre, a McLaren nem csak egy évre tervezne vele, és mivel más alternatívák nincsenek, semmi garancia nincs arra, hogy Alonso üléshez jut jövőre.

Amikor az AUTOSPORT munkatársa még Szocsiban arról faggatta Alonsót, fennáll-e a veszélye annak, hogy versenyzési lehetőség nélkül marad 2015-ben, így felelt: „Valószínűleg erre nincs olyan nagy esély.”

„Egyáltalán nem sietős bejelenteni a jövőbeli terveimet. Ahogy Szuzukában is mondtam, megértem a kíváncsiságot, és megértem a rajongókat is, de nem igazán aggódom.”

„Csak nyugalom, amikor elérkezik az ideje, önök is meg fogják tudni! Ahogy elmondtam Japánban, két-három hónapja már eldöntöttem, mit akarok, és önök is úgy találják majd, hogy ez egy nagyon nyilvánvaló döntés.”

„A saját jövőm és a Ferrari jövője szempontjából a legjobb döntést hozom majd, néhány éve számomra már ez jelenti a prioritást. A döntésemet tehát annak érdekében hozom meg, hogy segítsem ezt a fantasztikus csapatot, és továbbra is elégedett vagyok azzal, ami jelenleg van.”

Alonso jelenlegi csapattársának, Kimi Räikkönennek még egyéves szerződése van Maranellóban, és bár Sebastian Vettel Red Bulltól való távozása azt vetíti előre, hogy a német Alonso helyére érkezik majd, a kétszeres világbajnok ezt nem akarta megerősíteni.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy felbontották-e jelenlegi szerződését a Ferrarival, így válaszolt a spanyol: „Nos, ezt nem mondtam, és a Ferrari sem. Szóval ez csak egy újabb pletyka.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!