Alonso: Räikkönen sem lesz gyorsabb Massánál - F1VILÁG.HU

Alonso: Räikkönen sem lesz gyorsabb Massánál

HIRDETÉS

Semmivel sem lesz gyorsabb Felipe Massánál a Ferrarihoz jövőre érkező Kimi Räikkönen – legalábbis erre számít a gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Semmivel sem lesz gyorsabb Felipe Massánál a Ferrarihoz jövőre érkező Kimi Räikkönen – legalábbis erre számít a gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző szerint a maranellói gárda jövő évi sikerei azon múlnak majd, hogy a csapat képes lesz-e versenyképes autóval előállni, nem pedig azon, hogy Räikkönen leváltja a nyolc esztendős után távozó Massát.

„Jövőre Kimivel egy nagyon jó bajnoki évadot hozhatunk össze a Ferrarinak, ismét megpróbálunk annyi pontot szerezni, amennyit csak lehet”
– mondta Alonso a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában.

„De azt gondolom, tempó tekintetében Felipe sem volt lassabb. Amikor ők együtt versenyeztek, Felipe ugyanolyan gyors volt, mint ő.”

„Ha tehát versenyképes autónk lesz, élvezni fogjuk a szezont, és nagyon jó munkát fogunk végezni.”

Habár a Scuderia már gőzerővel készül a 2014-es bajnokságra, Alonso szerint még van miért küzdeniük idén is.

„Nyilvánvalóan, ha már nincsenek esélyei az embernek a bajnoki címre, akkor nehezebb motivációt találni. De először is, mi még harcolunk azért, hogy másodikak legyünk, bár ez kétségkívül nem egy örömteli cél.”

„Van további 22 versenyző (SIC!), akik rosszabb helyzetben vannak nálad, hiszen ők a harmadikak, negyedikek, ötödikek, tizedikek, és így tovább. De nagy célt jelent a konstruktőri második hely megszerzése is.”

„Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a csapat javítson pozícióján a gyártók versenyében. Jó volna, ha utolsó ferraris versenyein Felipe és én közel tudnánk lenni, jó lenne, ha mindketten dobogóra állhatnánk, esetleg győzelmet ünnepelhetnénk.”

„Úgy vélem, az egész csapat megérdemelné ezt a fajta boldogságot. Keményen fogunk dolgozni, és ebből a szempontból könnyű motivációt meríteni.”

Hirdetés

Alonso kifejtette továbbá, riválisa, Sebastian Vettel kivételes munkát végzett idén is, ám véleménye szerint csak később fog kiderülni, valójában milyen jó versenyző is a német.

„Közel van a tökéletességhez, az elmúlt években mindent megnyert, bajnok lett. Való igaz, hogy autója teljesítménye révén előnyben volt, szóval majd meglátjuk, hogy pályafutása későbbi szakaszában miképp teljesít. Jelenleg jobb mindenki másnál, és megnyeri az összes vb-címet.”

„De láthattuk, hogy [Lewis] Hamilton is majdnem megnyerte a bajnokságot első évében, a második szezonjában pedig győzött is. Utána viszont nem nyert többé.”

„Olykor megvan az autód ahhoz, hogy megcsináld, máskor nincs. Jelenleg Vettel és a Red Bull egy kiváló kombinációt alkot, túl jót ahhoz, hogy legyőzzük őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!