Megosztás:

Bejelentésre készül Alonso és a McLaren

Alonso vélhetően 2018-ban is a McLarennél marad.
Alonso vélhetően 2018-ban is a McLarennél marad. © McLaren

Akár már csütörtökön bejelentheti Fernando Alonso szerződésének meghosszabbítását a McLaren csapata – úgy tudni, az egyeztetések a végső stádiumba értek.

Alonso jelenlegi kontraktusa a 2017-es idény végén jár le, Zak Brown, az istálló elnöke pedig a minap egy interjúban elárulta, egy ideje már közel állnak a szerződés meghosszabbításához.

„Szerettünk volna túl lenni az ázsiai versenyeken, és mindenben megegyezni az új motorpartnerünkkel, amit már sikerült megtenni. Arra számítok, hogy hamarosan pozitív fejlemények következnek a Fernandóval kapcsolatos terveinket tekintve” – mondta a szakember.

A bejelentésre pedig akár már a hétvégi Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban sor kerülhet – nem kizárt, hogy már csütörtökön, Alonso ugyanis részt vesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sajtótájékoztatóján.

„Csütörtökön ott lesz a sajtótájékoztatón” – erősítette meg Brown. „Mielőtt bármit is bejelentünk, véglegesítenünk kell a megállapodásunkat.”

Úgy tudni, Alonso és a McLaren egy évi 40 millió eurós fizetésről értekezik, ám nem emiatt húzódik a bejelentés, sokkal inkább azért, mert lassan sikerül csak megállapodni a szerződés időtartamáról, illetve arról, hogy Alonsót engedik-e más szériában versenyezni, mint ahogy tették azt az idei Indy 500 esetében.

Brown elismerte, ez utóbbit valóban belefoglalhatják a megállapodásba, ám „eseti jelleggel” döntenek majd arról, hogy engedik-e rajthoz állni a spanyolt valamilyen F1-en kívüli megmérettetésen.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Fernando Alonso sokszor megnehezítette a munkakapcsolatot a Honda és a McLaren között – állítja...

Hozzászólások

( komment)