Bottasé a pole, Hamilton autót tört Brazíliában! - F1VILÁG.HU

Bottasé a pole, Hamilton autót tört Brazíliában!

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzésén. Sebastian Vettel 2., Lewis Hamilton autót tört a kvalifikáción!

Drámával kezdődött az időmérő edzés a Mercedes és Lewis Hamilton számára, miután a brit pilóta rögtön az első felvezető körén összetörte autóját, ezzel véget is ért számára a kvalifikáció. A 2016-os Belga Nagydíj időmérője óta ez az első alkalom, hogy Hamilton már a Q1-ben kiesett.

A Williamsnél fantasztikus munkát végeztek, hiszen Lance Stroll autójában váltót kellett cserélni, és az időmérő kezdetére még nem készültek el vele – később azonban igen, így a kanadainak lehetősége volt arra, hogy a Q1-ben pályára guruljon. A 19 éves pilótának lehetősége volt néhány kört megtenni, azonban időeredménye nem volt elegendő ahhoz, hogy továbbjusson: rajta kívül Pascal Wehrlein (Sauber), Pierre Gasly (Toro Rosso) és Marcus Ericsson (Sauber) számára ért véget még az időmérő a Q1-ben.

Az időmérő második szakaszában Esteban Ocon, a két Haas-pilóta, Romain Grosjean és Kevin Magnussen, valamint Stoffel Vandoorne és Brendon Hartley búcsúzott – a Haas-versenyzők meglehetősen elégedett voltak a 12. és 14. pozíciókkal.

Izgalmasan alakult az utolsó etap, miután Valtteri Bottas az utolsó pillanatban vette el Sebastian Vetteltől az első helyet, és mindössze 38 ezredmásodperccel előzte meg őt. Így Vettel nem lehet teljesen boldog a második hellyel, hiszen jó esélye volt arra, hogy övé legyen az első rajtkocka.

3

A harmadik pozíciót a Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönen szerezte meg, mögüle Max Verstappen rajtolhat majd a Red Bull-lal. Daniel Ricciardo az ötödik legjobb időt autózta, azonban 10 helyes rajtbüntetése miatt a középmezőnyből indul majd. Így Sergio Perez és Fernando Alonso indulhat majd a harmadik rajtsorból, mögöttük pedig Nico Hülkenberg, Carlos Sainz és a hazai közönség kedvence, Felipe Massa foglal majd helyet.

Az időmérő edzés végeredménye:

tabla

Hirdetés

Videó Hamilton balesetéről:

[g-slider gid=”54270″ width=”100%” height=”55%” random=”1″]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!