Bottasé a pole, Vettel második Ausztriában - F1VILÁG.HU

Bottasé a pole, Vettel második Ausztriában

HIRDETÉS
FORMULA 1 - GP of Austria 2017

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas rajtolhat az élről a 2017. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat 9. versenyén, az Osztrák Nagydíjon. A finn 42 ezredmásodperccel volt gyorsabb a vb-éllovas Sebastian Vettelnél.

2013 óta a leggyengébb időmérőjét teljesítette a Williams az Osztrák Nagydíjon: az aerodinamikai fejlesztések ellenére mindkét versenyző már a Q1-ben kiesett, Felipe Massa a 17., Lance Stroll pedig a 18. rajtpozíciót szerezte meg. Rajtuk kívül a két Sauber búcsúzott még az időmérő első szakaszában az utolsó két helyen, valamint az egyik Renault, Jolyon Palmer is lecsúszott a továbbjutásról, ő a Williamsek előtt a 15. pozíciót érte el.

Meglehetősen szorosan alakult a Q2 befutója: Carlos Sainz, a Toro Rosso versenyzője 1:05.544-es időeredménnyel a 9. helyen végzett, Esteban Ocon a Force Indiával csupán 6 ezredmásodperccel maradt el tőle a 10. helyen. Éppen, hogy lecsúszott a továbbjutásról Nico Hülkenberg, hátránya 5 század volt az előtte állhoz képest, és Fernando Alonso is bosszankodhat, ugyanis ő is csak 54 ezreddel maradt el a Q3-tól.

Miután Hamilton egy 5 helyes rajtbüntetés tudatában vágott neki az időmérőnek, a legnagyobb kérdés az volt, a Mercedes Bottasszal képes lesz-e a Ferrarik előtt végezni. A szabadedzések során a Mercedes erősebbnek mutatkozott, és előnyüket az időmérőn is megtartották – végül Valtteri Bottasé lett a pole.

A Q3 sárga zászlóval ért véget, mivel Romain Grosjean autója megadta magát a 2-es szektorban, így már nem volt lehetőségük a pilótáknak arra, hogy gyorsabb köröket teljesítsenek. Bottas 1:04.251-es időeredménnyel végzett az élen, Vettel hátránya pedig mindössze 4 századmásodperc volt hozzá képest.

Hamilton büntetése után Räikkönen indul majd a harmadik rajtkockából, őt pedig a hazai pályán versenyző két Red Bull követi majd Daniel Ricciardo-Max Verstappen sorrendben. Hamilton Romain Grosjean és Sergio Perez mögött, a 8. pozícióból rajtolhat.

Az időmérő edzés végeredménye:

kvali

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!