Megosztás:

Brawn együtt érez a Ferrarival

Brawn szerint a Ferrari büszke lehet idei szereplésére.
Brawn szerint a Ferrari büszke lehet idei szereplésére. © Bahrain GP

Nagyon sajnálja a Ferrari csapatát az elmúlt időszak kudarcai miatt az olasz istálló korábbi kulcsembere, a ma már a Forma-1 sportigazgatójaként tevékenykedő Ross Brawn.

A sorozatos műszaki problémák miatt a Ferrari komoly hátrányba került a konstruktőrök versenyében a Mercedesszel szemben, és Sebastian Vettel hátránya is 59 pontra nőtt Lewis Hamilton mögött.

Mivel már csak 4 verseny van hátra a 2017-es bajnokságból, a Ferrarinak nagyon nehéz dolga lesz. Brawn elárulta, pontosan tudja, milyen az, amikor ilyen nehézségeken kell átmenni, hiszen pályafutása során ő is tapasztalt hasonlót.

„A bajnokság ázsiai szakasza igazi rémálom volt a Ferrari számára” – mondta a szakember.

„Mivel korábban több csapatnál tapasztaltam hasonló műszaki gondokat, pontosan tudom, mennyire fáj látni, hogy a kemény munka egy pillanat alatt semmivé válik.”

„Nagyon együtt érzek a Ferrarival ezekben a nehéz időkben. A csapat hihetetlen nyomás alatt van, főleg hazai környezetben, szóval könnyű elveszíteni a fejüket. A kulcs viszont az, hogy nyugodtak maradjanak, és a közvetlen célokra fókuszáljanak.”

Brawn kiemelte a Ferrari ide remek formáját, és úgy érzi, ha el is veszítik a bajnoki küzdelmet, emelt fővel vághatnak neki a 2018-as évnek, hiszen a hibrid korszakban először sikerült megszorongatniuk a Mercedest.

„Ha a szezon véget ér, a Ferrarinak elégedettnek kell lennie azzal, amit 2017-ben elért. A hibrid érában ugyanis először akadt olyan riválisa a Mercedesnek, aki a bajnoki címért harcolhatott. Régen volt már ennyire versenyképes a Ferrari, és az elmúlt hetek problémái sem kisebbítik ezt a tényt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A 2016-os év legjobbja, Nico Rosberg azt mondja, a balszerencsének semmi köze ahhoz, hogy...

Hozzászólások

( komment)