Brawn együtt érez a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Brawn együtt érez a Ferrarival

HIRDETÉS
Ross Brawn (GBR) Formula One Managing Director of Motorsports at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 16 April 2017.

Nagyon sajnálja a Ferrari csapatát az elmúlt időszak kudarcai miatt az olasz istálló korábbi kulcsembere, a ma már a Forma-1 sportigazgatójaként tevékenykedő Ross Brawn.

A sorozatos műszaki problémák miatt a Ferrari komoly hátrányba került a konstruktőrök versenyében a Mercedesszel szemben, és Sebastian Vettel hátránya is 59 pontra nőtt Lewis Hamilton mögött.

Mivel már csak 4 verseny van hátra a 2017-es bajnokságból, a Ferrarinak nagyon nehéz dolga lesz. Brawn elárulta, pontosan tudja, milyen az, amikor ilyen nehézségeken kell átmenni, hiszen pályafutása során ő is tapasztalt hasonlót.

„A bajnokság ázsiai szakasza igazi rémálom volt a Ferrari számára” – mondta a szakember.

„Mivel korábban több csapatnál tapasztaltam hasonló műszaki gondokat, pontosan tudom, mennyire fáj látni, hogy a kemény munka egy pillanat alatt semmivé válik.”

„Nagyon együtt érzek a Ferrarival ezekben a nehéz időkben. A csapat hihetetlen nyomás alatt van, főleg hazai környezetben, szóval könnyű elveszíteni a fejüket. A kulcs viszont az, hogy nyugodtak maradjanak, és a közvetlen célokra fókuszáljanak.”

Brawn kiemelte a Ferrari ide remek formáját, és úgy érzi, ha el is veszítik a bajnoki küzdelmet, emelt fővel vághatnak neki a 2018-as évnek, hiszen a hibrid korszakban először sikerült megszorongatniuk a Mercedest.

„Ha a szezon véget ér, a Ferrarinak elégedettnek kell lennie azzal, amit 2017-ben elért. A hibrid érában ugyanis először akadt olyan riválisa a Mercedesnek, aki a bajnoki címért harcolhatott. Régen volt már ennyire versenyképes a Ferrari, és az elmúlt hetek problémái sem kisebbítik ezt a tényt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!