Megosztás:

Brown: Az Indy 500 segíti Alonso F1-es formáját is

Alonso az ötödik rajtpozíciót szerezte meg az Indy 500 időmérőjén.
Alonso az ötödik rajtpozíciót szerezte meg az Indy 500 időmérőjén. © Honda

Az Indy 500-as szereplés helyrerázza lelkileg Fernando Alonsót, ami segíti majd őt abban, hogy a Forma-1-be visszatérve a lehető legjobb formáját nyújtsa.

Alonso hétvégén a Monacói Nagydíj helyett az Indy 500 futamán áll majd rajthoz, ami óriási kihívást jelent számára – a spanyol az időmérőn az előkelő 5. rajtpozíciót szerezte meg, így rendkívül lelkes a hétvégi verseny miatt.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője szerint Alonsónak jót tett, hogy kiszakadt az eddigi „vesztes” környezetből, és végre sikereket él át az Indy 500 versenyén.

A csapatvezető szerint szükség volt arra, hogy Alonsót kicsit felrázzák, hiszen a sorozatos kudarcok – érthető módon – megviselhették őt.

„A vezetés egy része mentális dolog, és ez most egy olyan lelkiállapotba helyezte őt, ami nagyon jó számára” – nyilatkoztott Zak Brown.

„Jól érzi magát, hogy versenyez, versenyképes és sok figyelmet is kap. Nem ez a fő dolog számára, de szórakoztató lesz, hogy tudja majd, az egész világ őt nézi.”

„Mindannyian akkor dolgozunk a legjobban, ha jó lelkiállapotban vagyunk. Hirtelen nagyon jó helyre került, azok után, hogy két évig nem volt jó pozícióban – mert nem voltunk. Ez ugyanilyen hatással van a csapatra és a partnereinkre is. Fellélegeztünk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda azt mondja, gyakorlatilag semmi esély arra, hogy...

Hozzászólások

( komment)