Button Monacóban vezeti először a McLaren autóját - F1VILÁG.HU

Button Monacóban vezeti először a McLaren autóját

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A Monacói Nagydíjon vezetheti majd először a McLaren 2017-es autóját a Fernando Alonsót helyettesítő Jenson Button.

A wokingi gárda pénteken jelentette be, hogy az Indianapolis 500-on való részvétele miatt távolmaradó Alonso helyett Button vezeti majd a csapat másik autóját Monte-Carlóban, és bár logikus lépés lett volna, hogy a brit a jövő heti, bahreini teszten lehetőséget kap a csapattól, végül megerősítették, hogy ez nem fog megvalósulni.

„Jenson 17 évet töltött el az F1-ben. Vezetett is már olyan leszorítóerejű autót, mint az idei, és miután átrágtuk a technikai különbségeket, egyetértettünk abban, hogy a bahreini pálya vonalvezetése egyáltalán nem releváns, és még az sem lenne hasznos, ha a barcelonai nyitóedzésen vezetne” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Jenson fitt, készen áll, és az, hogy jövő héten Oliver Turvey vezeti az autónkat a teszten, része annak a programnak, mellyel a szimulátor és a versenypálya közti korrelációt ellenőrizzük.”

„A technológiai központunkban lévő szimulátor nagyon pontos, és mindketten úgy hisszük, hogy jobb, ha eltölt pár napot ott a monacói versenypályát használva.”

A jövő heti, bahreini teszten egyébként nemcsak Turvey, hanem Stoffel Vandoorne is dolgozik majd a McLaren autójával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!