Dennis sem állna Alonso szerződtetésének útjába - F1VILÁG.HU

Dennis sem állna Alonso szerződtetésének útjába

HIRDETÉS

A McLaren elnöke, Ron Dennis elárulta, semmi problémája nem lenne azzal, ha korábbi versenyzőjük, Fernando Alonso visszatérne a wokingi alakulathoz. A spanyolt állítólag megpróbálják leigazolni a wokingiak.



A McLaren elnöke, Ron Dennis elárulta, semmi problémája nem lenne azzal, ha korábbi versenyzőjük, Fernando Alonso visszatérne a wokingi alakulathoz.

A spanyolok kétszeres világbajnoka 2007-ben versenyzett a McLarennél Lewis Hamilton csapattársaként, a felek partnersége azonban viharos körülmények közepette már egy szezon után véget ért.

A nemzetközi sajtóban már hónapok óta pletykálnak arról, Alonso a jövőben ismét a McLaren versenyzője lehet. Martin Whitmarsh, a patinás angol istálló csapatfőnöke többször kijelentette, szívesen látná a világbajnokot a csapatnál, a minap pedig Ron Dennis, a McLaren elnöke nyilatkozott úgy, nem lenne problémája azzal, ha Alonso ismét náluk versenyezne.

„Egy dolgot el kell ismerni: minden istálló elsődleges célja az, hogy nyerjen. Ha bármiféle akadálya van ennek – akár mérnöki, akár anyagi, vagy emberi problémáról legyen is szó –, meg kell oldani” – idézi Dennis szavait a BBC.

Két hete Martin Whitmarsh is részt vett azon a madridi rendezvényen, melyen a Fernando Alonso eddigi pályafutását bemutató kiállítást nyitották meg. A McLarenhez közel álló források tudni vélik, a gárda csapatfőnöke ajánlatot is tett a spanyol pilótának. A wokingi gárda szóvivője azonban cáfolta ezt.

Whitmarsh az F1 Racing magazinnak nyilatkozva egyébként szintén kijelentette, nem zárkózik el Alonso szerződtetése elől, ám nem állnak tárgyalásban a Ferrari versenyzőjével.

„Bármi lehetséges. Viszont jól meg kell gondolni, mit is nyilatkozik az ember. Szingapúrban megkérdezték tőlem, hogy érdekelne-e Fernando Alonso szerződtetése. Szóval azt válaszoltam, hogy igen. De nem azt kérdezték tőlem, hogy tárgyalok-e Fernando Alonsóval” – fogalmazatt a McLaren csapatfőnöke.

„Teljesen világos, hogy Fernando az egyik legjobb versenyző a Forma-1-ben, és biztos vagyok abban, hogy az összes őszinte csapatfőnök ugyanezt válaszolta volna erre a kérdésre.”

Hirdetés

„Jelenleg szerződése van egy rivális csapattal, amit mi tiszteletben tartunk. Hogy lehetséges volna-e a jövőben? Igen. A legjobb mérnököket, a legjobb technikai partnereket, és a legjobb versenyzőket akarjuk. Ez kell a sikeres szerepléshez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!