Domenicali még nem lát esélyt Vettel érkezésére - F1VILÁG.HU

Domenicali még nem lát esélyt Vettel érkezésére

HIRDETÉS

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kizárta annak lehetőségét, hogy Sebastian Vettel az elkövetkezendő években a maranellói gárda versenyzője legyen.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kizárta annak lehetőségét, hogy Sebastian Vettel az elkövetkezendő években a maranellói gárda versenyzője legyen.

A patinás olasz istálló 2014-ben a Fernando Alonso – Kimi Räikkönen párossal vág neki a világbajnoki sorozatnak, és bár Sebastian Vettel nevét időről-időre összefüggésbe hozzák az olaszokkal, egyelőre nincs mód arra, hogy a német Maranellóba szerződjön.

Amikor Stefano Domenicali csapatfőnököt az AS című spanyol sportlap munkatársa arról faggatta, el tudja-e képzelni a Vettel – Alonso párost a Ferrarinál, így felelt: „A következő években nem. Vannak idők, amikor bizonyos dolgok megtörténnek, és vannak olyanok is, amikor nem.”

A szakember hozzátette, fogalma sincs arról, hogy azonos csapatban ki kerülne ki győztesen kettejük közül.

„Nem tudom, erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Viszont a mai helyzetünket tekintve remélem és hiszem, hogy Fernando nyerne.”

Domenicali kifejtette, biztos abban, hogy 2014-ben Alonso remekül együtt tud majd dolgozni Räikkönennel.

„Mindketten érett versenyzők, nem 20 évesek már. Tudják, hogy a Ferrariért kell dolgozniuk. Őszintén mondom, nem számítok problémákra.”

„Vannak idők, amikor változtatásra van szükség. Kimi az elmúlt két évben rendkívül következetesen teljesített, nem foglalkozik a politikával, teszi a dolgát, és a maximumot nyújtja – bizonyította, hogy képes több pontot gyűjteni, mint bárki más.”

„És tapasztalatára jövőre nagy szükség lesz; jól bánik a gumikkal, ez pedig fontos lehet a következő szezonban. És van egy harmadik dolog is, ami nagyon fontos: mindig a csapatért dolgozik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!