Megosztás:

Durva közlemény: Szabotázzsal vádolja a Renault-t a Toro Rosso

A Toro Rossót rengeteg motorprobléma hátráltatja idén.
A Toro Rossót rengeteg motorprobléma hátráltatja idén. © Scuderia Toro Rosso

Alaposan leosztotta motorpartnerét, a Renault-t a Toro Rosso Forma-1-es csapata azok után, hogy a francia gyártó főnöke, Cyril Abiteboul azt nyilatkozta, a nem megfelelő használat miatt hibásodnak meg az istálló motorjai.

Az olasz kiscsapat számos motorproblémával találta magát szemben az elmúlt időszakban – többek között a Brazil Nagydíj pénteki szabadedzésein is.

A Renault sportigazgatója, Cyril Abiteboul utalt rá, a Toro Rosso azért szenved a V6-os erőforrásokkal, mert nem megfelelően használja azokat.

A Toro Rosso szombaton egy meglehetősen kemény hangvételű sajtóközleményt adott ki erre reagálva.

„Szeretnénk tisztázni, hogy a hőenergia-visszanyerő rendszerrel (MGU-H) és a hajtáslánccal kapcsolatos problémák nem állnak összefüggésben azzal, ahogy az istálló használja azokat, vagy ahogy az erőforrás integrálva van a kasztniba” – áll a kommünikében.

„Semmi sem változott a motor installációján a 2017-es idény során a hűtés javításait leszámítva. A nyári szünet óta a Toro Rosso folyamatos motorhibákkal küszködik, és az emiatt kapott rajtbüntetések értékes pontokba kerültek, illetve pozíciókba a konstruktőri bajnokságban.”

„A problémák egyik legfőbb oka, hogy nem elérhetőek számunkra új erőforrás-alkatrészek. A Toro Rossónál folyamatosan arra kényszerülünk, hogy egyik erőforrásból a másikba pakolgassuk át az alkatrészeket a hétvégéken, és számos alkalommal régi specifikációjú elemeket kell használnunk.”

„Mexikóban a Renault 6 autójából mindössze 2 fejezte be a versenyt – ez jól mutatja a gyenge megbízhatóságot.”

A Toro Rosso a kiadott sajtóközleményben konkrétan meg is válta a Renault-t azzal, hogy szabotálja a munkájukat.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Renault a Toro Rossóval harcol a minél jobb konstruktőri pozícióért. Ahogy Mr. Abiteboul utalt rá, a helyzet nem lehet véletlen, de az biztos, hogy nem a Toro Rosso autója miatt alakul így.”

A Toro Ross és a Renault útjai egyébként a 2017-es idény végén különválnak, hiszen a faenzai kiscsapat jövőre már a Honda erőforrásait használja. Az energiaital-gyárosok nagycsapata, a Red Bull Racing azonban Renault-motorokkal folytatja a versenyzést 2018-ban is.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Két hét múlva véget ér az idei Forma-1-es szezon, a Williams viszont továbbra sem árul el...

Hozzászólások

( komment)