Ecclestone elismerte, meglepődött, amikor elküldték - F1VILÁG.HU

Ecclestone elismerte, meglepődött, amikor elküldték

HIRDETÉS

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone elárulta, meglepődött azon, hogy a királykategória új tulajdonosa úgy döntött, nem tart igényt a szolgálataira.


A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone elárulta, meglepődött azon, hogy a királykategória új tulajdonosa úgy döntött, nem tart igényt a szolgálataira.

Az üzletembert korábban – még a teljes hatalomátvétel előtt – megkérdezték arról, folytatná-e a sportág irányítását a következő 3 évben, végül azonban úgy döntöttek, nem tartanak igényt a szolgálataira.

Ecclestone elárulta, a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media mindent elkövet azért, hogy megszabaduljanak tőle, illetve hagyatékától.

„Nem tehetek semmit. Még a csapatuk tagjainak is megmondták, hogy nem kellene beszélni velem” – mondta Ecclestone a Mail on Sunday című lapnak.

„Meg akarnak szabadulni a Bernie-érától: ’Szabaduljunk meg Bernie történelmétől!’. Mindig ugyanazt mondják – talán azt gondolják, ez boldoggá tesz, pedig nem: ’Szuper munkát végzett, de tovább kell lépnünk’. De lehet, hogy igazuk van.”

„Hogy dühös voltam-e, amikor a Liberty megkért, hogy lépjek le? Nem. Úgy vagyok ezzel, hogyha valaki vesz egy autót, akkor azt vezetni akarja.”

„Egy kicsit csalódott voltam, mert az átvétel előtt megkérdezték, maradnék-e még három évet. Én pedig azt mondtam, hogyha fitt és egészséges vagyok, akkor igen.”

„Szóval kicsit meglepődtem, hogy egy nappal azután, hogy átvették a teljes üzletet, megkértek, hogy távozzak, mert Chase [Curey] akart lenni az ügyvezető. Ezt megmondta szemtől-szembe.”

Ecclestone kifejtette, kíváncsian várja, a Liberty Media megközelítése mennyire lesz gyümölcsöző az F1 számára.

Hirdetés

„Én úgy próbáltam futtatni az üzletet, hogy profitot termeljek a részvényeseknek. Tudtam, hogy a CVC el akarja adni a vállalatot, és mindent elkövettem azért, hogy megbizonyosodjam arról, a cég nagy profitot termel, hogy el lehessen adni.”

„Hagyták, hogy úgy intézzem a dolgokat, ahogy jónak láttam. Borzasztóan irigy vagyok Chase-re, mert nagyszerű helyzetben van, és rengeteg olyan dolgok tud csinálni, amit én is szerettem volna, de nem tudtam.”

„Én másképp látom a dolgokat, mint egyesek. Mindenki olyan étterembe akar menni, ahol nem lehet helyet kapni. Szóval nagyon szigorú voltam például a paddockbelépőkkel kapcsolatban. A Liberty filozófiája sokkal nyitottabb.”

„Van egyfajta amerikai kultúrájuk, és egy amerikai versenyen mindenki ott lehet a paddockban és a bokszban, beszélgethet a versenyzőkkel és beülhet az autókba.”

„Mi az F1-gyel egy 5 Michelin-csillagos éttermet üzemeltettünk, nem egy hamburgerezőt. De talán a konyha most hozzáférhetőbb lesz. És lehet, hogy jobban is ízlik majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!