Megosztás:

Egyéni rekordot ünnepel Ricciardo Japánban

Ricciardo csapattársa mögött a 3. helyen ért célba Japánban.
Ricciardo csapattársa mögött a 3. helyen ért célba Japánban. © Red Bull Racing

Daniel Ricciardo a hétvége előtt körülbelül ilyen eredményt kívánt magának, és ha tudja, hogy ilyen könnyen teljesül, akkor nagyobb óhajai is lettek volna.

A Red Bull kettős dobogóval zárta a Japán Nagydíjat – habár Ricciardo indult jobb rajtpozícióból, a verseny elején alulmaradt csapattársával szemben, és ez így is maradt a futam végéig.

„Összességében ez egy jó verseny volt számunkra. A hétvége elején azt mondtam, hogy jó lenne dobogóra állni Suzukában, és így is lett. Nem tudok visszamenni az időben, hogy többet kívánjak” – viccelődött Ricciardo.

„A rajt volt az, ahol pozíciót vesztettem Maxszel és Oconnal szemben. Az első 100 méter lehetett volna jobb, de egyébként elég magányos versenyem volt a harmadik helyen. A végén Valtteri helyezett rám nyomást, emiatt a végén sem lazíthattam.”

Ricciardo idén kilencedik alkalommal állhatott a dobogóra, és úgy tűnik, a Red Bull egyre versenyképesebb, hiszen folyamatosan a Mercedesszel és a Ferrarival harcolnak, és az elmúlt futamon is mindkét pilótájuk a pódiumon ünnepelhetett.

„Ez a kilencedik dobogóm ebben az évben, ami saját rekord, szóval örülök, hogy locsolhattam egy kis pezsgőt. A csapat számára is lelkesítő, hogy kettős dobogót szereztünk, megbízhatóak voltak az autók, és gyorsak is vagyunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Már csak két kör volt hátra a japán futamból, amikor a versenyt vezető Lewis Hamilton és az őt...

Hozzászólások

( komment)