Megosztás:

Egymásra mutogat Massa és Sainz

Massa csalódott az időmérő eredménye miatt.
Massa csalódott az időmérő eredménye miatt. © Williams F1 Team

A Williams versenyzője, Felipe Massa azt szeretné, ha a Brazil Nagydíj stewardjai megbüntetnék Carlos Sainzot, állítása szerint ugyanis a spanyol szándékosan feltartotta őt az időmérő edzésen. Sainz tagad, sőt, szerinte őt akadályozta a brazil.

Massa a 10. helyen zárta a szombati kvalifikációt, míg Sainz a 9. rajthelyet csípte el. Daniel Ricciardo büntetése miatt mindkét versenyző előreléphet majd 1-1 pozíciót, Massa azonban nem elégedett, elmondása szerint ugyanis végezhetett volna előrébb is.

„Nagyon elégedett voltam az időmérővel egészen a Q3-ig, ahol veszítettem egy kört, mert egy versenyző szándékosan akadályozott” – mondta a Williams pilótája.

„Ha hibázik az ember, az egy dolog. De ez nem hiba volt, hanem szándékosság! Nagyon csalódott vagyok, és beszéltem is már vele.”

„Aztán elkezdett esni, és nem tudtam összerakni egy rendes kört. Nem abból a pozícióból rajtolok, ahonnan szerettem volna.”

A Renault versenyzője, Sainz tagadja, hogy szándékosan akadályozta versenytársát.

„Egyáltalán nem igaz. Azt gondolom, nagyon erős vád kimondani, hogy valamit szándékosan csináltam” – mondta a spanyol.

„Amiben biztos vagyok, hogy korábban is elmehetett volna az útból a 4-es kanyarban. A 4-es kanyart mögötte kellett megtennem, szóval valójában ő tartott fel engem 2-3 tizedre a Q3-ban futott első mért körömön.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője megígérte, Lewis Hamiltonnal és Daniel Ricciardóval...

Hozzászólások

( komment)