Megosztás:

Előrelépést vár Malajziától a Williams

A patinás istálló kiábrándítóan szerepelt a szezon első versenyhétvégéjén.
A patinás istálló kiábrándítóan szerepelt a szezon első versenyhétvégéjén. © Williams F1

Mike Coughlan, a Williams istálló technikai igazgatója abban bízik, a kiábrándító idénynyitó után csapatának sikerül előrelépéseket tennie a hétvégi Maláj Nagydíjon.

A grove-i gárda az ausztráliai időmérőn is futamon is kiábrándítóan szerepelt, így végül pont nélkül zárta a szezon első versenyhétvégéjét.

Mind a tizennegyedik helyen befutó Valtteri Bottas, mind a kieső Pastor Maldonado a tapadás hiányára panaszkodott, így a csapat úgy döntött, visszatér az autó egy korábbi konfigurációjához.

„Csalódottak vagyunk a teljesítmény miatt, és nem szeretném a gumikat okolni ezért” – mondta Mike Coughlan technikai igazgató az Autosportnak.

„Van néhány probléma a versenygéppel, de van egy irány, és alaposan átnéztük az adatokat. Először köröztünk egy olyan pályán, mint a melbourne-i úgy, hogy semmit sem tanultunk. Vannak terveink arra, hogy előrelépjünk, és ezeket meg is fogjuk valósítani Malajziában.”

„Biztos, hogy a pénteki szabadedzések érdekesen alakulnak majd számunkra.”

Coughlan hozzátette, bízik abban, hogy a magasabb hőmérsékletek is kedveznek majd a Williamsnek.

„Ez előny lehet számunkra, hiszen a gumik talán valamivel gyorsabbak lesznek majd az autóinkon. De még bőven van tennivalónk az autó fejlesztését tekintve.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Kihasználná a McLaren gyengélkedését a 2013-as Forma-1-es szezon elején a Force India csapata....

Hozzászólások

( komment)