Eltűnhetnek a rajtrácslányok a Forma-1-ből - F1VILÁG.HU

Eltűnhetnek a rajtrácslányok a Forma-1-ből

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of Belgium

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn a minap egy interjúban elárulta, a száguldó cirkusz tulajdonosai azt is mérlegelik, hogy szükség van-e a száguldó cirkuszban a rajtrácslányok, azaz a grid girlök alkalmazására.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel 2015-ben alig hitt a szemének, amikor a Monacói Nagydíjon csinos hölgyek helyett fiatal férfiak tartották a versenyzők rajtszámait mutató táblácskákat a start előtt.

„Le vagyok sújtva! Nem akarom George vagy Dave fenekét bámulni, miután leparkoltam az autóval” – mondta nevetve a német, majd kifejtette: „Ez Monaco, a grid girlök a verseny részét képezik. Ez egy tradíció, és vannak szép tradíciók. Nem szabad szakítanunk ezekkel a hagyományokkal.”

Az ötlet egyébként akkor a monacói autóklub elnökének, Michel Boerinek jutott eszébe, de korábban Spanyolországban is előfordult, hogy férfiakat állítottak a rajtrácsra.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója a BBC-nek elárulta, mérlegelik, hogy a jövőben szükség van-e a rajtrácslányokra az F1-ben.

„Próbáljuk tisztelni az összes felet. Rengetegen tisztelik a rajtrácslányokkal kapcsolatos tradíciót, de vannak, akik szerint már elég elavult dolog ez, szóval foglalkozunk ezzel is” – mondta a szakember.

Brawn főnöke, a Liberty Media ügyvezetője, Chase Carey hozzátette: „Arra van szükségünk, hogy a lehető legtöbb nézőpontot összegyűjtsük, és jó döntést hozzunk a sport jövője szempontjából.”

Az üzletember hozzátette, természetesen nem ez a legfontosabb kérdés, amivel foglalkozniuk kell.

„A rengeteg dolog közül, mellyel foglalkoznom kell, nem a rajtrácslányok foglalják el a legelőkelőbb helyet, hogy őszinte legyek. Hogy ez a dolog a múlté-e, vagy része kell, hogy legyen a jövőnek? Nem hinném, hogy az én személyes döntésem kell ehhez.”

Hirdetés

„Lehet róla véleményem, de egy sportágban ott vannak a csapatok, a hatalmas rajongói bázis. Soha nem lesz egyetértés, de nézőpontokat kapunk.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner hozzátette, a grid girlök hozzátesznek a Forma-1 „csillogásához”, ugyanakkor azt mondja: „Voltak rajtrácsfiúk, de jöttek a kritikák. Ausztriában gyerekek vonultak fel a versenyzőkkel, és azt is kritizálták.”

„Soha nem lesz tökéletes, modern társadalomban élünk, és nyitottnak kell lennünk mindenre.”

[su_service title=”Csinos hölgyek az F1-es rajtrácson” icon=”icon: camera” size=”20″]

[/su_service]

Horner rámutatott arra, a Forma-1-ben komoly szerep jut a nőknek.

„A nők kulcsszerepet játszanak. A mi csapatunkban is rengeteg nő van vezető pozícióban, és kiváló munkát végeznek. Nézzék csak meg Claire Williamst: újdonsült anyuka, és ezt összeegyezteti a Williams F1-es csapatának irányításával.”

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo szerint is hozzátartoznak a Forma-1-hez a grid girlök.

„Ebbe nőttünk bele. Még gyerekként is látod az esernyős lányokat, a rajtrácslányokat. Ez is hozzátartozik a sport látványához.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!