A Ferrari nem akar szócsatát vívni a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem akar szócsatát vívni a Mercedesszel

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Nem kíván szópárbajba bonyolódni a hétvégi Azeri Nagydíj eseményei kapcsán a Mercedesszel a Ferrari Forma-1-es csapata.

A vasárnapi, bakui versenyen Kimi Räikkönen Valtteri Bottasszal, Sebastian Vettel pedig Lewis Hamiltonnal ütközött össze – a két eset közül kétségkívül utóbbi generálta a nagyobb visszahangot, lévén, Vettel látszólag szándékosan próbált revánsot venni bajnoki riválisán, amiért később meg is kapta a büntetését.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene az olasz Sky televíziónak nyilatkozva azt mondta, nem kíván szócsatát vívni a Mercedes vezérkarával.

„Ki fogjuk elemezni a versenyt, de nem panaszkodunk, mert az nem a mi stílusunk” – mondta a szakember.

„De a Bottas és Räikkönen közt történtekkel, valamint a Vettel-Hamilton-ütközéssel kapcsolatban: az F1-ben, vagyunk, vagy a Colosseumban? Ha a Colosseumban, csak szóljanak, és követhetünk egy hírhedt direktívát…”

„Keményen küzdöttünk, és Ausztriában még eltökéltebben próbálkozunk majd. Mert mi keveset beszélünk, és sokat dolgozunk.”

Arra a kérdésre, hogy Vettelhez hasonlóan ő is úgy gondolja-e, hogy Hamiltonnak is büntetést kellett volna kapnia Bakuban, Arrivabene így felelt: „A kritizálás sem tűnne túl elegánsnak, és inkább kifogás lenne a részünkről…”

„Pontosan úgy kell megítélni a helyzetet, ahogy történt. Ami fontos, hogy előre nézzünk, és megbizonyosodjunk arról, hogy rendben mennek a dolgok.”

„Vasárnap gyönyörű példát láttunk erre: a srácok nekiugrottak Räikkönen autójának, és seperc alatt rendbe tették, kihasználva a piros zászlót. Ez a Ferrari, amit én ismerek: az a csapat, mely soha nem adja fel, és soha nem is fogja.”

Hirdetés

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda is hevesen kritizálta Vettelt a történtek miatt, Arrivabene azonban nem kíván válaszolni az osztráknak.

„Lauda azt mond, amit akar. Néha csak magának beszél, néha még hozzánk is… De mi csendben maradunk. Dolgozunk, és hagyjuk, hogy Lauda beszéljen. Megvan a maga véleménye, nekünk is a magunké, és találkozunk majd Ausztriában.”

„Ő folytatja a beszédet, mi pedig meghallgatjuk. Tökéletes. Még 12 verseny hátravan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!