Megosztás:

A Ferrari tárgyalásban áll a Haas Racinggel

A Ferrari számára nagyon fontos az amerikai piac.
A Ferrari számára nagyon fontos az amerikai piac. © GEPA Pictures

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Gane Haasszal, aki 2016-ban tervezi rajthoz állítani csapatát a Forma-1-ben.

A hír igaz, miszerint Haas komolyan érdeklődik a Ferrari motorok iránt, azonban Mattiacci elárulta, hogy még az sem kizárt, hogy a Mercedes szállítja majd az erőforrásokat az újdonsült amerikai alakulatnak 2016-tól.

„Tárgyalásokat folytatunk, és sikerült is előrelépést elérni, de belépni a Forma-1-be nem egy egyszerű dolog” – mondta a szakember.

„Versenyképesnek kell lenned, és azt gondolom, hogy heteken belül döntés kell szülessen, milyen motort fog használni az új csapat.”

Mattiacci azt is elmondta, hogy az amerikai kötődés kulcsfontosságú.

„Véleményem szerint a pozitív dolog, hogy az amarikaiak elkezdtek érdeklődni a Forma-1 iránt és a befektetők is megmozdultak, ez egy nagyon fontos téma” – folytatta a szakember, aki a Ferrari Észak-Amerikai divíziójának vezetője volt korábban.

„Jelenleg Amerika a legnagyobb és legfontosabb gazdaság a világon. Szóval nagy szó, hogy az amerikai cégek elkezdtek foglalkozni azzal, hogy befektessenek a Forma-1-be.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a Williams teljes mértékben megérdemli, hogy az első...

Hozzászólások

( komment)