Megosztás:

FIA-elnökválasztás: Eldőlt, lesz-e Todtnak kihívója

Todt 2009 óta az FIA elnöke.
Todt 2009 óta az FIA elnöke. © Bahrain International Circuit

November 17-ig volt lehetőség leadni a jelentkezéseket az FIA elnöki posztjára, amelyről december 8-án döntenek majd.

Nem lesz kihívója a következő FIA elnökválasztáson Jean Todtnak, ami azt jelenti, hogy a következő periódusban is ő állhat a Nemzetközi Automobil Szövetség élén.

A francia szakember 2009 óta elnöke a szervezetnek, májusban pedig bejelentette, készen áll arra, hogy további 4 évet töltsön pozíciójában.

November 17-ig volt lehetőség jelentkezni az elnökségért, azonban Todton kívül senki nem vállalta volna ezt a szerepet – így már csak formalitás, hogy újra őt válasszák meg.

A szakember korábban úgy nyilatkozott, megkönnyítette döntését az, hogy a körülötte lévők támogatták, és javasolták számára, induljon még egy választáson.

„Ez nagyon fontos számomra, mert ha ellenállásba ütköztem volna, és azt mondták volna, hogy ne jelentkezzek, akkor sokkal könnyebb lenne a döntésem, mert azt mondanám, hogy elmegyek innen.”

Ha Todt újra megkapja a pozíciót, 2021-ig ő lesz az FIA elnöke – ám mindenképpen ez az utolsó 4 éves periódus számára, mivel a szabályok szerint maximum 3 alkalommal lehet megválasztani valakit.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Ferrari-rajongó vagy? Vagy ismersz valakit, aki örülne egy Enzo Ferrariról szóló könyvnek? Ha...

Hozzászólások

( komment)