Megosztás:

Folytatódott a szópárbaj a Renault és a Toro Rosso között

A Toro Rosso szombaton közleményben reagált a Renault-főnök nyilatkozatára.
A Toro Rosso szombaton közleményben reagált a Renault-főnök nyilatkozatára. © Scuderia Toro Rosso

Elmérgesedett a viszony a Toro Rosso és a Renault között azok után, hogy Cyril Abiteboul, a francia gyártó főnöke a minap meglehetősen óvatlan nyilatkozatot tett.

A szakember azt találta mondani pénteken, hogy a Toro Rosso autóiban azért hibásodnak meg rendre a Renault erőforrásai, mert az olasz kiscsapat rosszul működteti azokat.

Erre reagálva a Toro Rosso egy igazán éles hangvételű nyilatkozatot adott ki szombaton, melyben utalást tett arra, a Renault talán szándékosan szabotálja teljesítményüket.

„A problémák egyik legfőbb oka, hogy nem elérhetőek számunkra új erőforrás-alkatrészek. A Toro Rossónál folyamatosan arra kényszerülünk, hogy egyik erőforrásból a másikba pakolgassuk át az alkatrészeket a hétvégéken, és számos alkalommal régi specifikációjú elemeket kell használnunk” – állt a kiadott kommünikében.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Renault a Toro Rossóval harcol a minél jobb konstruktőri pozícióért. Ahogy Mr. Abiteboul utalt rá, a helyzet nem lehet véletlen, de az biztos, hogy nem a Toro Rosso autója miatt alakul így.”

A Brazil Nagydíj harmadik szabadedzésének idején a TV-felvételek tanúsága szerint Abiteboul és Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója komoly vitát folytattak a paddockban, Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke pedig a Sky Sports F1 televíziónak adott nyilatkozatában kifejtette, dühösek a Renault-ra.

„Ki kezdte ezt a nonszensz dolgot? Cyril tegnap a hülye interjújával!” – fakadt ki a szakember.

„Azt kellene mondanom, hogy ’ó rendben, jó interjú volt, elfogdjuk’? Nem fogadjuk el! Ezért álltunk elő a közleményünkkel. Miért kellene bocsánatot kérnem? Dühösek vagyunk mindketten.”

Az F1-es paddockban szárnyra kelt egy olyan pletyka is, mely szerint a Toro Rosso közleménye miatt a Renault nem kíván erőforrásokat adni a csapatnak a szezon hátralévő részére. Tost reagált ezekre a hírekre is.

„Szerződésünk van. Nem gondolnám, hogy mi szerződést szegtünk. Rengeteg pénzt kapnak, és el kell látniuk minket motorokkal. Ilyen egyszerű.”

A Renault tanácsadója, Alain Prost a Sky Sports F1 televíziónak megerősítette, nem akarják idő előtt felbontani a szerződésüket.

„Nem játszanánk piszkos játékokat, hogy pozíciókat nyerjünk” – szögezte le a korábbi négyszeres világbajnok.

„Kapnak motort Abu Dhabiban, ez nem kérdés.”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko igyekezett rendet tenni a felek viszonyában – még a szombati időmérő előtt nyilatkozott.

„Az elmúlt 10 évben rengeteg sikert értünk el közösen, és komoly érzelmeket éltünk át jelenlegi motorpartnerünkkel” – mondta a szakember, utalva a Red Bull Racing korábbi négy világbajnoki címére.

„Ahogy az megszokott egy hosszú szezon végén, az érzelmek dúlnak mindenkiben, de ez egy értékes partnerség, és az is marad. Soha nem volt kérdés, hogy fair módon és egyenlően bánnak velünk. És ez ma is igaz.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nem indult jól a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzése a négyszeres világbajnok Lewis...

Hozzászólások

( komment)