Force India: Elfogadhatatlan, amit a pilóták műveltek! - F1VILÁG.HU

Force India: Elfogadhatatlan, amit a pilóták műveltek!

HIRDETÉS
Motor Racing - Formula One World Championship - Azerbaijan Grand Prix - Race Day - Baku, Azerbaijan

A Force India vezetősége szerint teljességgel elfogadhatatlan az, amit versenyzőik az Azerbajdzsáni Nagydíjon elkövettek: Esteban Ocon és Sergio Perez a dobogós helyezést veszítették el ütközésük miatt.

Perez és Ocon éppen egymással harcoltak az Azerbajdzsáni Nagydíjon – az egyik biztonsági autós új rajtot követően – amikor a 2-es kanyarban összeütköztek, ezzel pedig mindkettőjük autója megsérült, és hátracsúsztak. A mexikói pilóta ráadásul a versenygép sérülései miatt később ki is esett a futamból.

A Force India ügyvezetője elmondta, a pilóták átlépték a határt, és ezt az esetet alaposan át kell beszélniük.

„A legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy nekimész a csapattársadnak, mert ez lehetőséget ad az ellenfelek számára, amit nem szabadna megkapniuk” – nyilatkozta Otmar Szafnauer. „Trükkös a helyzet, mert ez egy utcai pálya, és máshol Checo arrébb tudott volna menni, és minden rendben lett volna. De itt egy fal volt.”

„Meg fogjuk nézni szakmai szemmel az esetet, beszélni fogunk a pilótákkal, és elmondjuk, hogy ez elfogadhatatlan. Nem mehetünk bele a másikba. Az is éppen elég rossz, ha valaki másnak ütközöl, mert az tönkreteszi a versenyed. De ha a csapattársadnak, az mindkettőtök futamának véget vethet. Megértik. Intelligens srácok.”

A kérdésre, kívülről hogyan értékelte, ki volt a hibás az ütközését, Szafnauer így válaszolt: „50-50% vagy 50-45%, még néhányszor meg kell néznem. De Checónak nem olyan volt a rajtja, amilyennek lennie kellett volna, Esteban új rajtja pedig jobban sikerült, és nem hagyott neki elég helyet.”

Perez a futam után úgy nyilatkozott, akár meg is nyerhették volna a versenyt, azonban az ügyvezető szerint ez nem így lett volna.

„Ha mi nem okozunk piros zászlót, akkor Hamilton fejvédője nem jött volna le, szóval megnyerte volna. Szóval volna, volna, volna… De így is másodikak vagy harmadikak lehettünk volna” – mondta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!