Megosztás:

Force India: A riválisok lecsúsztak Ocon szerződtetéséről

A Force India még sokáig számít az ifjú francia szolgálataira.
A Force India még sokáig számít az ifjú francia szolgálataira. © Sahara Force India

A Force India csapatfőnök helyettese, Bob Fernley azt mondja, a rivális csapatok lecsúsztak arról, hogy leszerződtessék Esteban Ocont.

A Force India mindkét versenyzőjét összefüggésbe hozták a Renault csapatával, ráadásul Ocon tavaly még a francia istálló tartalékversenyzőjeként tevékenykedett, mielőtt a Manor színeiben rajthoz állt az idény utolsó 9 versenyén.

A Mercedes juniorversenyzője aztán a Force Indiához szerződött, miután több évre szóló szerződést kötött a csapattal.

Ocont 2019 végéig köti kontraktus az istállóhoz, de más istállók azért érdeklődtek a szolgálatai iránt.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy megtartsuk a jelenlegi versenyzőpárosunkat” – mondta Bob Fernley, az istálló csapatfőnök-helyettese.

„Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk – ugyanúgy, mint a három élcsapat –, hogy van két nagyon tehetséges versenyzőnk. És szükségünk is lesz rájuk, ha harcban akarunk lenni a 4. helyért 2018-ban. Vagy akár ennél is előkelőbb pozícióért.”

„Az utolsó dolog, amit akarunk, hogy elveszítsünk egy tehetséget. Esteban gyakorlatilag 3 évig szerződésben áll velünk, de ebből kettő betonbiztos.”

„Szerződésileg tehát teljesen világos a helyzet, és kétlem, hogy Esteban szeretne máshova menni. Nem szabad elfelejteni, hogy korán észrevettük a benne rejlő potenciált, és kihasználtuk a lehetőséget, miközben mások – például a Renault – nem, és nem szerződtették le őt tavaly.”

„Ebből most profitálunk.”

Bár Ocon jövőre várhatóan a Force Indiánál marad, úgy tudni, a Mercedes szívesen elhelyezné őt a Renault-nál, hiszen így Pascal Wehrleint a Force Indiához léptethetnék előre a Saubertől.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, szeretne leülni a Nemzetközi Automobil Szövetég...

Hozzászólások

( komment)