Megosztás:

A Forma-1-be jönne az IndyCar idei bajnoka

Az ifjú versenyző számos szériában szeretné kipróbálni magát.
Az ifjú versenyző számos szériában szeretné kipróbálni magát. © IndyCar Series

Szeretné kipróbálni magát a Forma-1-ben az IndyCar-sorozat 2017-es bajnoka, Josef Newgarden.

Az ifjú versenyző az idei szezonra szerződött az amerikai széria egyik topcsapatához, a Team Penskehez, és már rögtön első évében bajnoki címig jutott az istállóval.

Newgarden elárulta, egy kicsit úgy érzi magát, mint Fernando Alonso, mert szeretné mindenféle versenysorozatban kipróbálni magát.

„A lehető legjobb helyzetben vagyok, ennél többről nem is álmodhattam az amerikai oldalt tekintve” – mondta a 26 esztendős versenyző az ESPN-nek.

„Az IndyCarban, az amerikai versenyzésben a Penske verhetetlen. Ha globálisan nézzük a dolgokat, akkor is a motorsport-történelem egyik legnagyszerűbb csapata.”

„Az IndyCar pedig véleményem szerint nagyszerű, fantasztikus versengés zajlik itt, de abszolút szeretném kipróbálni a Forma-1-et.”

„Egy kicsit olyan vagyok, mint Fernando [Alonso], ő is ki akarja próbálni a különféle osztályokat. Nagyon egyetértek vele. Ki akarom próbálni a motorsport minden formáját – a sportautókat, a NASCAR-t… Imádom az IndyCart, és szeretném is folytatni, ugyanakkor szeretnék versenyezni a Forma-1-ben is.”

„Fiatalabb koromban arról álmodtam, hogy mindenféle formaautós szériában elindulok – az IndyCarban és a Forma-1-ben is. Ha tehát elérkezne egy megfelelő lehetőség, szeretnék élni vele.”

Newgarden hozzátette, nemcsak egy-egy beugrásról beszél, hanem évekről.

„Azt gondolom, ebből a szempontból évekről kell beszélni. Még fiatal vagyok, lehetséges. 26 évesen még azért van mozgástere az embernek… Szóval szívesen átmennék oda, belekóstolnék ebbe a világba, ha pedig ez megtörtént, visszajönnék az IndyCarba.”

„Jelenleg az IndyCarra fókuszálok, a Team Penskenél dolgozom. Ha viszont valami összejönne a Forma-1-ben, szeretném kipróbálni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, eszük ágában sem volt eltitkolni Daniel...

Hozzászólások

( komment)