Megosztás:

Forma-1-es versenyről tárgyal Portugália

F1-es teszt annak idején már volt az algarve-i versenypályán.
F1-es teszt annak idején már volt az algarve-i versenypályán. ©

Tárgyalásokat kezdtek a Forma-1 tulajdonosaival az algarve-i versenypálya képviselői, nem kizárt tehát, hogy Portugáliába hamarosan visszatér a száguldó cirkusz. Minderről a Motorsport.com számolt be nemrég.

Portugália utoljára 1996-ban látta vendégül a Forma-1 mezőnyét, Estorilban sorozatban 13 versenyt rendeztek 1984-től kezdődően.

A Portimaótól mindössze 15 percnyi autóútra lévő új, algarve-i versenypályát 2008-ban adták át, a hírek szerint pedig a portugál kormány arra kérte a pálya tulajdonosait, tárják fel, milyen lehetőségek lennének arra, hogy a Forma-1 visszatérjen az országba.

Úgy tudni, a pálya tulajdonosai, valamint a Forma-1 vezetői között már meg is kezdődtek az egyeztetések, ám azok még igencsak korai stádiumban járnak.

Az algarve-i pályán soha nem volt még F1-es futam, ám 3 tesztnek már otthont adott 2008 decemberében és 2009 januárjában.

Jövőre egyébként várhatóan 21 versenyből áll majd a Forma-1-es naptár, ám úgy tudni, a királykategória új tulajdonosa 2019-től jelentősen bővítheti a tervezetet.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes az esélytelenebb a 2017-es világbajnoki cím tekintetében – ezt mondja Toto Wolff, a...

Hozzászólások

( komment)