Giovinazzi újabb lehetősége? - F1VILÁG.HU

Giovinazzi újabb lehetősége?

HIRDETÉS
JFG6722

A Sauber pilótája, Pascal Wehrlein még a téli tesztek előtt szenvedett hátsérülést a Bajnokok Tornáján, emiatt Marcus Ericssonnak átmeneti csapattársat kellett szerezni.

A Ferrari új, harmadik versenyzője, Antonio Giovinazzi kapott lehetőséget, hogy Barcelonában tesztelhessen. Ugyan a második teszten már Wehrlein autóba tudott ülni, de Ausztráliában ismét változott a helyzet.

A szezonnyitó első két szabadedzése után még úgy tűnt, marad az eredeti felállás, de Wehrlein nem tudta vállalni a folytatást. Ugyan állítása szerint fájdalmat nem érez, de mivel rendes edzésmunkát nem tudott végezni, nem bírná fizikailag a futamot.

A harmadik szabadedzésen már Giovinazzi ült a Sauber volánja mögött, aki annak ellenére nagyon jól teljesített, hogy alig ismerte a pályát. Ha az időmérőn nem hibázik, a Q2-be is bekerülhetett volna, a futamon pedig még jobban szerepelt, és a 12. helyen végzett.

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke szerint Wehrlein döntése nem kifogásolható. „Egy kis időre van szüksége” – mondta a Motorsport.com-nak. „Azt gondolom, borzasztó, ahogy az emberek reagáltak a döntésére. Nem mondhatnak róla véleményt.”

„Csak a furcsa meglátásaikat közlik, amik valahonnan jönnek. De semmi jogunk sincs bárkit is bírálni. Ijesztő, ahogy az egészet kezelik az emberek. Először inkább magukba kellene nézniük.”

„Aki ennyire ambiciózus, nehéz beismernie, hogy ilyen körülmények között nem tudja a versenytávot teljesíteni. Inkább ezt a nyitottságot és őszinteséget kellene elismerni, amit nagyon nehéz ilyen nyomás mellett megőrizni.”

A csapat nem is sejtette, hogy ekkora a probléma, hiszen akkor nem engedték volna autóba ülni Wehrleint.

„Elkezdtük felkészíteni, mert ez tűnt helyesnek. De nem voltunk tisztában azzal, hogy valami nagyon nincs rendben.”

Hirdetés

A jövő heti Kínai Nagydíjra még továbbra sem biztos, hogy 100 %-osan fel tud készülni a német pilóta, így még az is lehetséges, hogy Giovinazzi újból bizonyíthat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!