Megosztás:

Grosjean és Palmer is rajtbüntetést kapott Sanghajban

A két versenyző nem ért egyet a büntetéssel.
A két versenyző nem ért egyet a büntetéssel. © Haas F1 Team

Romain Grosjean és Jolyon Palmer is 5 rajthelyes büntetést kapott a Kínai Nagydíjon, mivel szabálytalanok voltak szombaton, a sanghaji időmérőn.

A két versenyzőt azért büntették meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai, mert Antonio Giovinazzi balesetekor nem lassítottak le kellőképpen a sárga zászlós jelzés ellenére.

Grosjean és Palmer a 17., illetve 18. helyeken zártak a kvalifikáción, a büntetés után azonban a mezőny végéről vágnak neki a vasárnapi versenynek.

Még a döntés meghozatala előtt Palmer nyilatkozott is az esetről, akkor azt mondta: „Az utolsó szektorban 1 másodpercet veszítettem, nagyon lelassítottam.”

„Tudtam, hogy van valami gond az utolsó kanyarban. Ha megnézik az adatokat, láthatják, hogy gyakorlatilag bevitorláztam a célba.”

A stewardok viszont másképp látták, szerintük Palmer és Grosjean is megpróbáltak jó köridőt elérni a dupla sárga zászlós jelzés ellenére.

A döntéssel egyébként Grosjean sem ért egyet: ő a Twitteren próbálta bizonygatni igazát, közzétéve az esetről készült telemetriai adatokat.

„Szóval nem próbáltam meg lassítani, és nem adtam fel a kört... az adatok mást mutatnak. Egyébként még a DRS-t sem nyitottam” – tette hozzá a svájci-francia versenyző.

Grosjean és Palmer 3 büntetőpontot is kapott a rajtbüntetés mellé.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Felipe Massa újra a hatodik helyre kvalifikálta magát, csapattársa, Lance Stroll pedig a tizedik...

Hozzászólások

( komment)