A Haas szerint nevetséges Sainz magyarázkodása - F1VILÁG.HU

A Haas szerint nevetséges Sainz magyarázkodása

HIRDETÉS
Canadian F1 Grand Prix - Practice

Nevetségesnek titulálta Carlos Sainz mentegetőzését a Kanadai Nagydíjon okozott balesete kapcsán a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner.

Sainz a montreali verseny első körében ütközött össze Romain Grosjeannal, minek következtében autója keresztbeállt, és nagy tempóval belecsúszott Felipe Massa versenygépébe.

A balesetben szerencsére nem sérült meg senki, Sainz és Massa azonban rögtön feladták a futamot. A Toro Rosso spanyol pilótája utólag elmondta, nem szándékosan szorította le Grosjeant, hanem egész egyszerűen nem látta, hogy a francia ott van mellett.

Sainz szerint ugyanis Grosjean tükrének holtterében volt, és véleménye szerint az új, alacsonyabb tervezésű hátsó szárnyak, valamint az aprócska tükrök miatt nagyon nehéz figyelni a hátul zajló eseményekre.

„Ha tudta, hogy túl kicsik a tükrök, ki kellett volna cserélniük…” – reagált Sainz magyarázkodására a Haas csapatát irányító Günther Steiner.

„Ez nem a mi problémánk. Elég béna kifogás, hogy kicsi tükrei vannak. Olyat nem lehet mondani, hogy ’jaj, túl kicsik a tükreim, ezért nem látok, de azért tovább használom őket’.”

„Olyan ez, mintha adnék önnek egy szemüveget, amivel ön nem lát, de azért használja őket. Tudja ugyan, hogy nem lát vele, de mégis a falnak megy!”

Sainzot egyébként a stewardok megbüntették az eset miatt: a következő, bakui versenyen 3 rajthelyes büntetést kap majd.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!