Hamarosan Honda-motorokra válthat a Sauber - F1VILÁG.HU

Hamarosan Honda-motorokra válthat a Sauber

HIRDETÉS
Chinese GP Friday 07/04/17

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2018-ban a Honda erőforrásait használja a Forma-1-ben a Sauber csapata.

A svájci istálló idén a Ferrari tavalyi aggregátjával versenyez a királykategóriában, ez azonban komoly hátrányt jelent a csapat számára.

Úgy tudni, a Sauber előrehaladott egyeztetéseket folytat a Hondával, így a McLaren mellett jövőre ők lehetnek a japán gyártó második partnercsapata.

Bár a felek „házasságát” a McLaren megvétózhatja, erre vélhetően nem kerül sor.

„Ron Dennis évekig megtiltotta a Hondának, hogy egy másik csapattal dolgozzanak” – mondta egy Hondához közel álló forrás a Speed Week című lapnak. „Ron viszont már nincs itt.”

A Saubernél mindazonáltal cáfolják, hogy lényegében már meg is állapodtak a japánokkal.

„Tárgyalunk néhány gyártóval”

– fogalmaztak a hinwili istálló részéről.

Az, ha a Honda egy másik csapattal is együtt dolgozhatna, komoly előnyökkel járna, hiszen kétszer annyi információt tudna gyűjteni erőforrásairól, ráadásul a japán gyártó állítólag szeretne utat találni az F1-be juniorversenyzőinek, köztük a Forma-3-as Európa-bajnokságon szereplő Makino Tadaszukénak.

Hirdetés

„2018-ra nincs hely a japánoknak. De ha Tadaszuke jól szerepel az F3-ban, 2018-ban bekerülhet a Forma-2-be, 2019-2020-ban pedig az F1-be” – idézi a Honda forrását a Speed Week.

„Az időzítés Pascal Wehrleinnak is jól jönne, aki 2019-re vagy a Mercedeshez szerződik, vagy a Mercedes egyik partnercsapatához, például a Williamshez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!