Hamilton attól tart, komoly gondjai lehetnek a Mercedesnek 2018-ban - F1VILÁG.HU

Hamilton attól tart, komoly gondjai lehetnek a Mercedesnek 2018-ban

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petrons Motorsport

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton attól tart, csapata 2018-ban is szenvedni fog autójával, ha nem sikerül mihamarabb megoldást találni idei problémáikra.

A német istálló ugyan magabiztosan vezeti a konstruktőri pontversenyt, és Hamilton előnye is 34 egységre nőtt az elmúlt időszakban botladozó Sebastian Vettel előtt, a Mercedesnél sem lehetnek nyugodtak, autói ugyanis igencsak hullámzó teljesítményt nyújtanak.

A Mercedesnél azt remélték, a Maláj Nagydíjnak otthont adó szepangi pályán remekelni fognak, ennek ellenére versenyzői sokat küszködtek autóikkal, Hamilton pedig nem tudta tartani a lépést a Red Bull ifjú tehetségével, Max Verstappennel, aki megnyerte a vasárnapi versenyt.

„Kiemelkedő munkát végeztünk azzal, amink van. Volt néhány komoly problémánk, amelyekre nem tudok magyarázatot adni. De tényleg orvosolnunk kell ezeket a jövő évi autókkal, ha harcolni akarunk a Ferrari és a Red Bull ellen, ha azok javítanak a teljesítményükön” – mondta Lewis Hamilton.

„Szóval rengeteg munka vár ránk – viszont most nem sok mindent tehetünk, egyszerűen ilyen az autó. Mindenki azt mondogatja év közben, hogy a mi versenygépünk a legjobb. Tény, hogy egyes versenyeken jobb is volt, de az esetek többségében szerintem az bizonyosodott be, hogy nem a miénk a legjobb.”

Papíron a hétvégi Japán Nagydíjnak otthont adó szuzukai versenypálya is a Mercedesnek kedvez, Hamilton azonban két lábbal a földön járva várja a soron következő megmérettetéseket.

„A szuzukai jóval hűvösebb pálya, a kanyarok pedig eltérnek attól, mint amilyenekkel Malajziában találkozunk. És másmilyen aerodinamikai csomagunk lesz, szóval jobbak lehetünk ott.”

„Mexikóban viszont teljes leszorítóerőre van szükség, és ez aggasztó, és lehet, hogy küszködni fogunk ott. Viszont nincs olyan sok kanyar, úgyhogy talán rendben leszünk.”

„Azt hiszem, Malajzia és Mexikó azok a helyszínek, ahol sok leszorítóerőre van szükség. A többiek remélhetőleg rendben lesznek, hasonlóan Spához és Silverstoen-hoz. De amíg nem vagyunk ott, addig nehéz megmondani.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!