Megosztás:

Hamilton: Ezt a vb-címet volt a legnehezebb megnyerni

Hamilton Mexikóban lett négyszeres világbajnok.
Hamilton Mexikóban lett négyszeres világbajnok. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

A vasárnapi Mexikói Nagydíjon elért 9. helyezésével megszerezte F1-es pályafutása 4. világbajnoki címét Lewis Hamilton. A brit azt mondja, ez a diadal volt a legnehezebb mind közül.

Hamilton az idény során a Ferrari versenyzőjével, Sebastian Vettellel vívott kiélezett küzdelmet, a nyári szünetet követően azonban bombaformában versenyzett, és folyamatosan növelni tudta előnyét a némettel szemben.

A brit végül Mexikóban matematikailag is bebiztosította újabb vb-elsőségét, így 2008, 2014 és 2015 után ismét ő az F1-es idény legjobbja.

Hamilton azt mondja, mivel idén a Ferrari és a Red Bull versenyzőivel is meg kellett küzdenie, különleges számára az újabb bajnoki cím.

„Igen, határozottan úgy érzem, hogy az idei bajnoki címet volt a legnehezebb megnyerni” – mondta a négyszeres világbajnok. „De mindegyik más a maga módján.”

„A 2008-as is kemény volt, 2007-ben [amikor éppen csak lemaradt az elsőségről] is nehéz dolgom volt. De a 2008-as igazán kemény volt. A következő évek pedig egyszerűen csak mások voltak.”

„Idén vezetnem kellett a csapatot, motiválnom mindenkit, és olyan irányba kellett terelnem a fejlesztéseket, mely nekem jó – mindezt egy nagyszerű csapattárs mellett, olyan csapatok ellen harcolva, mint a Ferrari, és olyan nagyra értékelt versenyző ellen, mint Vettel. Óriási kihívás volt, de nagyon vártam már.”

„Nagyszerű, amikor két csapat harcolhat. Látszott az edzéseken is, hogy 1 tizeden belül volt a top 6, vagy ilyesmi. Szerintem ez nagyszerű. Több ilyenre lenne szükség. Ugyanis így még jobban a határokat feszegetjük.”

„Mindannyian imádtuk a kihívást, a csapat minden egyes tagja javított a teljesítményén. Bemegyek a gyárba, és fel kell tennem azt a kérdést, hogy ’miért vagy még itt este 7-kor, vagy 8-kor’? Vagy néha még később is… Ők pedig azt mondják, ’mert meg kell nyernem egy bajnokságot’.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Videóüzenetben gratulált korábbi csapattársának, egyben riválisának, Lewis Hamiltonnak a tavalyi...

Hozzászólások

( komment)