Hamilton kezdett a legjobban a monacói nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton kezdett a legjobban a monacói nyitóedzésen

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Practice

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén, csütörtökön. A második Sebastian Vettel, a harmadik Max Verstappen lett.

Monte-Carlo utcáin a hagyományoknak megfelelően nem pénteken, hanem csütörtökön tartják az első tréningeket, a szűk versenypályán pedig ezúttal kedvező időjárás fogadta a királykategória mezőnyét.

A leggyorsabb a délelőtti nyitóedzésen Lewis Hamilton lett: a brit 1 perc 13,425 másodperces idővel végzett az élen, alig 2 tizedmásodperccel megelőzve a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzőjét, Sebastian Vettelt.

A két világbajnokot Max Verstappen követte a 3. helyen, majd Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo következett.

1

A Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönen nem remekelt: a finn csak 7. lett, bő 7 tizeddel elmaradva Hamiltontól. A legjobb tízben a két Force India, valamint Carlos Sainz zárt még.

Fernando Alonso távollétében a McLaren egyik versenyautóját Monte-Carlóban a korábbi győztes Jenson Button terelgeti. A brit versenyzőnek csütörtök délelőtt először volt lehetősége arra, hogy vezesse a wokingi gárda idei autóját.

2

A brit végül a 14. helyen zárt, alig több mint 1 tizedmásodperccel elmaradva csapattársától, Stoffel Vandoorne-tól.

Hirdetés

A Haas csapata új festéssel küldte pályára versenyautóit, melyet a szezon végéig használ majd. Kevin Magnussen 13., Romain Grosjean 15. lett.

[tie_full_img]3[/tie_full_img]

A Sauber versenyzője, Marcus Ericsson, valamint a Renault rutinos pilótája, Nico Hülkenberg mért kör nélkül zártak: Ericssont váltógondok hátráltatták, és Hülkenberg is műszaki hiba miatt nem tudott körözni Monacóban.

Az 1. szabadedzés végeredménye:

[tie_full_img]FP1[/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!