Hamilton: Kiváltság lenne Ricciardo csapattársának lenni - F1VILÁG.HU

Hamilton: Kiváltság lenne Ricciardo csapattársának lenni

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, „kiváltság” lenne, ha a jövőben Daniel Ricciardo csapattársaként versenyezhetne a Forma-1-ben.

Az ausztrál versenyző jelenleg érvényes szerződése 2018 végén jár le a Red Bullnál, és a hírek szerint a Ferrari, valamint a Mercedes csapata is érdeklődik szolgálatai iránt.

Mindkét istállónál lehet üresedés a következő szezon végén, hiszen Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas szerződése is lejár.

Sebastian Vettel nemrég már nyilatkozott Ricciardóról: a német azt mondta, nem bánná, ha az ausztrál lenne ismét a csapattársa – ezúttal a Ferrarinál.

A Mexikói Nagydíj helyszínén pedig Lewis Hamiltont is megkérdezték arról, mit szólna ahhoz, ha 2019-től Ricciardo oldalán kellene versenyeznie.

„Daniel egy fantasztikus versenyző, kiváltság lenne ellene versenyezni” – mondta a brit a Motorsport.com kérdésére.

„Ő egy nagyszerű karakter, mindig rengeteg pozitívumot visz csapata életébe. Szerintem ez érdekes, királynak tartom. Bóknak veszem, amikor egyesek azt mondják, szeretnének ellenem versenyezni.”

„De őszintén szólva nem igen hiszem, hogy sokan akarnak mellettem versenyezni, mert az nem feltétlenül a legjobb dolog az egyénnek. De bizonyos esetekben nagyon jó lehet, mert segíthet a fejlődésben.”

„Itt van Daniel, akinek van egy nagyszerű csapattársa [Max Verstappen személyében – a szerk.], és őszintén szólva nagyon keményen meg kell dolgoznia azért, hogy jobb legyen nála.”

„Mindig a csapattársadat kell legyőznöd először, mielőtt valaki mást akarsz megverni. Ez a személyes véleményem.”

Hirdetés

Hamilton hozzátette, felőle bárki lehet a csapattársa a jövőben, ám véleménye szerint fontos, hogy megmaradjon a dinamika csapaton belül.

„Már most is úgy érzem, hogy versenyeztem a legjobb ellen – aki szerintem Fernando [Alonso]. Van egy nagyszerű versenyzőnk Valtteri személyében, akivel élvezem a közös munkát. Rengeteg nagyszerű pilóta van, aki ellen szívesen versenyeznék.”

„Nem számít, ki a csapattársam, kivel kell megküzdenem – lehet a világon bárki, amíg fent tudjuk tartani a pozitivitást csapaton belül, miközben egy másik csapat ellen is harcolhatunk.”

„Azt gondolom, a harmónia hihetetlenül fontos ahhoz, hogy élvezzük, amit csinálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!