Hamilton nagy csatában legyőzte Vettelt Belgiumban - F1VILÁG.HU

Hamilton nagy csatában legyőzte Vettelt Belgiumban

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton nyerte a 2017. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat 12. versenyét, a Belga Nagydíjat. A brit mögött Sebastian Vettel lett a 2., Daniel Ricciardo pedig a 3.

Azok után, hogy Lewis Hamilton F1-es pályafutása során 68. alkalommal volt a leggyorsabb az időmérőn, a pole pozícióból vághatott neki 200. versenyének, mellőle pedig bajnoki riválisa, Sebastian Vettel várhatta a piros lámpák kialvását.

Hamilton jól kapta el a rajtot, majd a Kemmel-egyenesben visszaverte Vettel támadását, aki a verseny egészében szorosan követte a Mercedes pilótáját.

Vettel nagy pillanata a verseny utolsó felében érkezett el, amikor Sergio Perez és Esteban Ocon ütközése miatt be kellett küldeni a biztonsági autót. Ekkor a komplett élmezőny kiállt kerékcserére, Vettel pedig megpróbálta kihasználni azt, hogy Hamiltonnal ellentétben neki még volt egy garnitúra új ultralágy abroncsa.

Amint a Safety Car elhagyta a pályát, Vettel támadásba lendült, és az Eau Rouge-ból kijövet kívül próbálta meg körbeautózni Hamiltont, DRS-hiányában azonban nem tudta legyűrni a kiváló végsebességgel bíró Hamiltont.

A verseny utolsó köreiben a német tovább próbálkozott DRS-távolságon belülre kerülni, ám végül nem tudta kellően megközelíteni riválisát ahhoz, hogy előzéssel próbálkozzon.

Hamilton végül így magabiztos győzelmet szerzett Spa-Francorchampsban, így 7 pontra csökkentette hátrányát Vettellel szemben.

A 3. pozícióban Daniel Ricciardo futott be, aki a biztonsági autós periódust követően egy határozott manőverrel megelőzte Valtteri Bottast a Kemmel-egyenes végén. Bottas mellett ráadásul Kimi Räikkönen is el tudott menni ugyanekkor, így a Mercedes finn pilótájának be kellett érnie az 5. hellyel.

Räikkönennek nem volt könnyű versenye, a dupla sárga zászlós jelzés figyelmen kívül hagyása miatt ugyanis 10 másodperces stop-and-go-büntetéssel sújtották.

Hirdetés

Remek versenyt futott a Renault német pilótája, Nico Hülkenberg, aki a 6. helyen ért célba Romain Grosjeant, valamint Felipe Massát megelőzve.

A 9. pozícióban Esteban Ocon futott be, akinek alighanem lesz egy komolyabb beszélgetése csapattársával, Sergio Perezzel, a mexikói ugyanis csúnyán leszorította őt a verseny során, ami miatt a francia első szárnya megsérült, Perez pedig defektet kapott.

Az utolsó pontszerző helyen Carlos Sainz futott be.

Nem szereztek pontot a McLarenek: bár Fernando Alonso remekül rajtolt Spában, végül műszaki hiba miatt feladta a futamot. Csapattársa, Stoffel Vandoorne a 14. helyen ért célba.

A Forma-1-es világbajnokság jövő hétvégén az Olasz Nagydíjjal folytatódik Monzában.

A Belga Nagydíj végeredménye:
[tie_full_img][/tie_full_img]

 

A nap versenyzője a rajongók szavazatai alapján:

[tie_full_img][/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!