Hamilton: Óriási balesetet úsztunk meg - F1VILÁG.HU

Hamilton: Óriási balesetet úsztunk meg

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerint csak a szerencsén múlott, hogy nem történt komolyabb baleset a Belga Nagydíj mai időmérő edzésén, mikor összeütközött Pastor Maldonadóval.


Lewis Hamilton szerint csak a szerencsén múlott, hogy nem történt komolyabb baleset a Belga Nagydíj mai időmérő edzésén, mikor összeütközött Pastor Maldonadóval.

A McLaren versenyzője gyorskörének végét teljesítette, mikor utolérte a Williams pilótáját a buszmegállóban, ahol beszúrt mellé és elment mellette. A két autó kis híján össze is ért, de nem ez volt a legveszélyesebb.

Maldonado úgy tűnt, mintha vissza akarná fizetni azt, amit a buszmegállóban kapott, és bement Hamilton mellé az Eau Rouge előtt, majd egy apró mozdulattal kiterelte a pálya szélére, melyet a McLaren első szárnya bánt.

„Úgy gondolom, hogy elég veszélyes volt az egész, csak a szerencsének köszönhetjük, hogy nem történt nagyobb baj, különösen vele, hiszen megpördülhetett volna” – magyarázta az egykori világbajnok, aki azt is elmondta, hogy sérült autóval ment a Q3-ban.

„Nagyon kellett vigyáznom. Az első kanyart követően, miután elmentem a Williams mellett, láttam a tükörben, hogy Maldonado gyorsan közeledik. Ott volt mellettem, én tartottam az irányt. Aztán belém jött, nem tudom, hogy szándékos volt-e, avagy sem.”

„Az első szárny azonban megsérült. Az oldallemez is kapott és szerintem a felfüggesztés is elállítódott, szóval nem volt ideális állapotban az autóm az utolsó etapra.”

Maldonado természetesen tagadja, hogy szándékosan hajtott volna Hamiltonnak, és a következőket mondta, mikor erre irányuló kérdést kapott: „Nem, nem, nem így volt.”

„Nehéz pillanatok voltak, de részemről semmi értelme nem lett volna, hogy Lewisnak hajtsak. Nem volt vizes annyira a pálya, így meg kell vizsgálnunk, hogy mi is történt valójában.”

„Semmi szükség nem volt arra, hogy ütközzünk a kockás zászló után.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!