Megosztás:

Hamilton reméli, nincs gond a Mercedes motorjával

Hamilton a vasárnapi verseny végén vibrációra panaszkodott.
Hamilton a vasárnapi verseny végén vibrációra panaszkodott. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton szerint nincsen semmiféle probléma versenyautójának motorjával, habár a Japán Nagydíj végén erős vibrációra panaszkodott.

A brit versenyző nyert Szuzukában, a leintés előtt közvetlenül azonban a második helyen befutó Max Verstappen igencsak közel került hozzá.

Hamilton nem sokkal korábban vibrációra panaszkodott, a verseny után azonban azt mondta, szerinte nincsenek problémák autójának motorjával.

„Nem hiszem, hogy gond van vele. Kétlem, hogy van bármiféle probléma a motorral. Csak éreztem pár dolgot és… rámutattam bizonyos dolgokra, amit esetleg elfelejtenénk megemlíteni a következő meetingen” – mondta Hamilton, akinek előnye már 59 pont az összetettben Sebastian Vettellel szemben.

„Rengeteg változtatást végzünk a különféle kapcsolókkal, és a turbó is ad furcsa zajokat, vannak különféle vibrációk. Úgyhogy remélem, hogy semmi komoly. Nem hiszem, hogy lenne bármi gond is… lehet, hogy csak rövideket váltottam, amit a motor annyira nem szeret.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff a verseny után szintén azt mondta, nem aggódnak az erőforrás miatt.

„Nem láttunk semmit a motorral kapcsolatban” – fogalmazott a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„Megnéztünk minden adatot. Meg kell tudnunk, mire is gondolt pontosan.”

Pontelőnyének hála Hamilton akár már a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjon bebiztosíthatja világbajnoki címét, a brit azonban azt mondja, nem érzi úgy, hogy szüksége lenne arra, hogy változtasson a hozzáállásán.

„Hogy őszinte legyek, semmi szükség arra, hogy változtassak a hozzáállásomon” – magyarázta a Mercedes ásza.

„Az ember továbbra is a pontokra hajt, de persze próbál vigyázni az autójára is. De nem gondolom úgy, hogy bármiféle változtatásra lenne szükség a részemről. Őrült rizikót eddig sem igazán vállaltam annak érdekében, hogy ebben a pozícióban legyek. Szóval próbáljuk azt csinálni, amit eddig.”

„Persze szeretnénk vigyázni az autóra és a motorra, de ezt már a versenyeken is csináltam, ennél többet pedig nem igazán tehetek. És néha előfordul, hogyha leemeled a lábad a gázról, nagyobb bajba kevered magad.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A 2016-os év világbajnoka, Nico Rosberg azt mondja, nem kétséges, hogy Robert Kubica fizikálisan...

Hozzászólások

( komment)