Hamilton reméli, vége a "hullámvasútnak" - F1VILÁG.HU

Hamilton reméli, vége a “hullámvasútnak”

HIRDETÉS
012

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton nagyon reméli, a folytatásban már nem alakul olyan hullámzóan számára a Forma-1-es idény, mint eddig.

A brit versenyző értékes pontokat veszített bajnoki riválisával, Sebastian Vettellel szemben, amikor az Orosz Nagydíjon, valamint Monte-Carlóban is küszködött versenyautójával.

A világbajnoki sorozat ezen a hétvégén Bakuba látogat – ahol Hamilton tavaly szintén sokat küszködött. A brit mindazonáltal úgy érzi, sikerült jelentősen fejlődni, így optimistán várja a folytatást.

„Montrealban nagyszerű hétvégénk volt, de nem tudom megjósolni, mi fog történni” – mondta kanadai győzelmét követően Hamilton.

„Most egy újabb verseny következik – Bakuban az aszfalt nagyon sima, egy kicsit olyan, mint Oroszországban. Számunkra kétségkívül kihívás úgy belőni az autót egy hétvégén, ahogy szeretnénk. De úgy vélem, rengeteget tanultunk Monacóból, mint ahogy Kanadából is.”

„Ha ugyanolyan szorgalmasak leszünk, mint az elmúlt hetekben minden egyes verseny után – még amikor nyertünk is –, akkor meggyőződésem, hogy folytatni tudjuk a harcot, és talán nem lesz olyan hullámzó a teljesítményünk.”

Hamilton azt mondja, nagyon lenyűgözte az, ahogy a Mercedes fordított helyzetén a monacói küszködés után. A brit és csapata 2015-ben hasonlóan sokat küszködött a Szingapúri Nagydíjon is.

„Azt gondolom, Szingapúr kissé ismeretlen dolog volt számunkra. Utána még 2 hétig nem teljesen értettem, mi történt, és miért voltunk ilyen gyenge helyzetben.”

„Idén viszont a csapatmunka sokkal jobb volt. Sikerült megértenünk, mi sült el balul, megértettük, mi volt a baj az autóval, és miért nem tudtuk működtetni a gumikat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!