Hamilton: Soha nem voltam még ilyen jó formában! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Soha nem voltam még ilyen jó formában!

HIRDETÉS
FORMULA 1 - GP of Austria 2017

Ötödször rajtolhat az élről Silverstone-ban a Mercedes háromszoros világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton, aki elképesztő előnnyel szerezte meg a pole pozíciót a Brit Nagydíj szombati időmérő edzésén.

A brit versenyző 7 tizedmásodperccel volt gyorsabb a Ferrariknál a kvalifikáción, ezzel pályafutása 67. rajtelsőségét szerezte, így már csak egy pole választja el az örökranglistán élen álló Michael Schumachertől.

Hamilton természetesen nagyon örül annak, hogy hazai közönsége előtt sikerült ilyen remek formát mutatnia.

„Szavakkal nem igazán tudom leírni, mennyire jó érzés számomra ez a rajtelsőség” – mondta a brit versenyző.

„Ez az 5. silverstone-i pole-om, beértem ezzel Jim Clarkot, ami egyszerűen őrület! Nagyon szürreális, hogy ilyen legendás nevek mellett szerepelek egy lapon.”

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a hétvége eddig alakult. Már rögtön az első edzésen jól mentek a dolgok, és sikerült onnan építkeznünk.”

„A Q1-ben nagyon imádtam a körülményeket – nehezek voltak, de nagyon élvezetes ilyen változékony feltételek közepette vezetni. Utána pedig a határokat kellett feszegetni, ahogy száradt a pálya, ki kellett hoznom mindent az autóból.”

„Minden tökéletes volt, és tudtam, hogy látványos volt az utolsó mért köröm – tudtam, hogy annak kell lennie. Úgy érzem, életem formájában vezetek, szóval remélem, hogy az eredményekben is ez lassan megmutatkozik.”

„Nagyon szoros volt a küzdelem mostanában, szóval az, hogy 7 tized az előnyöm a Ferrarikkal szemben, kellemes meglepetés.”

Hirdetés

Hamiltont egyébként az időmérő után elkezdték vizsgálni a stewardok, a Q3-ban ugyanis látszólag feltartotta a Haas versenyzőjét, Romain Grosjeant. A versenybírók végül nem büntették meg a brit versenyzőt, aki mindenesetre elnézést kért a franciától.

„Nem állt szándékomban mások útjába állni. Nem hiszem, hogy Romain útjában voltam, de ha így volt, elnézést kérek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Soha nem voltam még ilyen jó formában!
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!