Hamilton: Szerencse is kellett Vettel megelőzéséhez - F1VILÁG.HU

Hamilton: Szerencse is kellett Vettel megelőzéséhez

HIRDETÉS

Idei negyedik futamgyőzelmét aratta Lewis Hamilton, de talán ennél számára is fontosabb, hogy ő az első, aki megnyerte az Amerikai Nagydíjat Austinban.


Idei negyedik futamgyőzelmét aratta Lewis Hamilton, de talán ennél számára is fontosabb, hogy ő az első, aki megnyerte az Amerikai Nagydíjat Austinban.

„Én vagyok az első, aki itt nyert! Nagyon örülök. A szurkolók fantasztikusak voltak, köszönet nekik”- nyilatkozta a dobogón Hamilton, aki a levezető körén a pálya több pontján is közel hajtott a lelátókhoz és integetett a lelkes nézőknek.

Hamilton azt is bevallotta, rekedtre kiabálta magát örömében, míg megtette a levezető kört. „Végig kiabáltam, alig maradt hangom. Nagyon boldog vagyok. Olyan hosszú idő után visszatérni ide és nyerni, igazán különleges.”

„Meleg fogadtatásban volt részünk, és ez volt az egyik, ha nem a legjobb versenyünk ebben az évben – pláne nekem és a csapatnak. Régóta nem nyertünk már. Büszke vagyok a csapatra, és köszönöm a támogatást”- folytatta sportszerűen.

A McLarent az utóbbi időben több megbízhatósági hiba is sújtotta, legutóbb például Hamilton Abu Dhabiban is az élről esett ki. Így nem csoda, ha Austinban is aggódott, kibírja-e végig a kocsi. „Simogattam az autót, és mondtam, ’gyerünk bébi, meg tudjuk csinálni’. Remélhetőleg Brazíliában is ilyen formában leszünk majd.”

„Nagyszerű hétvégénk volt. Nehéz feladat Seb (Vettel) és a Red Bull előtt nyerni, de nekünk ez most sikerült. A Sebastian elleni csata igazán különleges és trükkös volt. Amikor végre elég közel értem hozzá, úgy láttam, az első szektorban elkaphatom, és utolértük a lekörözött versenyzőket is.”

„Ez a helyzet ezúttal nekem kedvezett, felcsavartam a motort a maximumra, és a belső ívre húzódtam. Ő ezt levédte, ezért kívülről mentem el mellette, némi szerencsével, mert igyekezett zárni az ívet”- foglalta össze a Vettel elleni csatát, aminek megnyerésével átvehette a vezetést a verseny második felében. A német pilóta egyébként a rádión elmondta csapatának, ő nem volt elkápráztatva Hamilton előzésétől.

A McLaren pilótája azt is elmondta, ugyan már nem a világbajnoki címért csatázik, de így is élvezi a versenyzést.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!