Hamilton szerint gyerekjáték lesz nyernie a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint gyerekjáték lesz nyernie a Ferrarinak

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton azt mondja, véleménye szerint sétagalopp lesz a Ferrari számára a vasárnapi Magyar Nagydíj.

A háromszoros világbajnok csak a 4. helyről rajtolhat a Hungaroringen, miközben a Ferrari Sebastian Vettel vezetésével kibérelte az első rajtsort.

Vettel ráadásul pályacsúccsal szerezte meg a pole-t, Hamilton pedig aggódik, mert a Ferrari versenytempója általában mindig jobb, mint az egykörös teljesítménye.

„Eddig meglehetősen jó volt a versenyeken mutatott formájuk. Azt gondolom, gyerekjáték lesz számukra a vasárnapi verseny” – mondta a brit.

„Kétlem, hogy bármelyik pillanatban is esélyünk lett volna a pole-ra. Nem tudtuk felvenni a versenyt a Ferrarival ma. Úgy tűnik, az ő autójuknak jobban fekszik ez a pálya. Mintha több leszorítóerejük lenne, és ezt jól ki tudták használni Monacóban is.”

Hamilton egyébként az időmérő utolsó szegmensében hibázott, így csupán egy mért köre volt a Q3-ban. A brit azt mondja, próbálta tartani a lépést a Ferrarikkal, emiatt pedig túl sokat vállalt.

„Ha egy bizonyos határon belül autózol, úgy érzed, az autó rendben van, de aztán látod a Ferrari köridejeit, és azt gondolod, még jobban kell nyomnod. Szóval 100 százalékot nyújtasz, és az autó sokkal inkább pengeélen táncol. És aztán olyan helyekre mész vele, ahová nem szeretnél…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!